Να θυμίσουμε ότι αφορμή για την αίτημα του Π. Πολάκη να  καταθέσει, υπήρξε η πρωτοφανής απόφαση του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) να ανακαλέσει προηγούμενη απόφασή του να παραστεί ως υποστήριξη της κατηγορίας στην δίκη, αμέσως μετά την μετακίνηση του κ. Γεωργιάδη στο ΥΥ.

Κατά την κατάθεση του ο Π. Πολάκης με στοιχεία ανέδειξε ότι:

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι 22 που προσλήφθηκαν είχαν προηγούμενες σχέσεις με τη Α. Γεωργιάδη μέσω των επιχειρήσεων του και απασχολήθηκαν στο γραφείο του στο Υπουργείο Υγείας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, χρησιμοποιήθηκε καθώς είχε το “know how” σε τέτοιες διαδικασίες, από εποχής Χατζάκη το 2005, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος είχε συμπληρώσει το όριο των μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούνταν από το νόμο στο υπουργείο.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΕ (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών), υπάρχουν πλειάδα πλαστογραφημένων μεταγενέστερα στοιχείων, προκειμένου να καλυφθούν οι παράνομες προσλήψεις.

Οι 22 του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν πληρώνονταν από υποτιθέμενη χορηγία, αλλά από την κρατική επιχορήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, δημιουργώντας ζημία στο δημόσιο.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο προκειμένου να στείλει δια της παρουσίας του μήνυμα, φαίνεται ότι ενοχλήθηκε από τα όσα άκουσε καθώς η προσωπική του φρουρά επιτέθηκε στο δικηγόρο του Π. Πολάκη κ. Γιάννη Απατσίδη. Όταν ζητήθηκε από τον κ. Απατσίδη να συλληφθούν με αυτόφωρη διαδικασία,  αυτοί φυγαδεύτηκαν με τη βοήθεια του κ. Γεωργιάδη, ώστε να μην λογοδοτήσουν.

Ο Π. Πολάκης, θα συνεχίσει την κατάθεση του στις 13/3 και επιμένει στην κατάθεση αγωγής εναντίον του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος εν μέσω της συγκεκριμένης δίκης, είχε το θράσος να κατηγορήσει τον Υπουργό που έδιωξε τους εργολάβους από τα Νοσοκομεία, για μαύρο χρήμα.