Για το έγκλημα Τεμπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:
Η παρουσία των γονέων των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 14.02.2024 αποτελεί σημαντική εξέλιξη. Η ελληνική Κυβέρνηση & οι ελληνικές Αρχές ελέγχονται παντοιοτρόπως:
▪︎ Οι έρευνες δεν προχωρούν με τόλμη και κρίσιμα στοιχεία κινδυνεύουν να χαθούν. Τις τελευταίες ημέρες μόνο επιβεβαιώθηκε ότι στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκαν υπολείμματα επικίνδυνων εύφλεκτων ουσιών που ενδέχεται να συνδέονται με νόθευση καυσίμων και λαθρεμπόριο.
▪︎ Οι συγγενείς των θυμάτων είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα για παραλήψεις και τον κίνδυνο αλλοίωσης στοιχείων εις ώτα μη ακουόντων.
▪︎ Η κυβερνητική πλειοψηφία σήμερα απαγορεύει στους πραγματογνώμονες να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
▪︎ Η Περιφερειακή Αρχή Αγοραστού αλλοίωσε τις συνθήκες στον τόπο του ατυχήματος και τώρα διώκεται για αυτό με εισαγγελική δίωξη κατόπιν παρέμβασης των Ευρωπαϊκών θεσμών. Οι συγγενείς των θυμάτων είχαν επισημάνει από νωρίς τον κίνδυνο (μεθόδευση) εξαφάνισης κρίσιμων στοιχείων, αλλά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να στηρίξει τον τ. Περιφερειάρχη Αγοραστό και μάλιστα ανεπιφύλακτα.
▪︎ Οι όποιες εξελίξεις στην υπόθεση έχουν προκύψει κατόπιν ενεργειών των Ευρωπαϊκών Αρχών, παρά των Ελληνικών. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες, ενώ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι σαφές ότι για την όποια πρόοδο έχει συντελεστεί χρειάστηκαν πιέσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
▪︎ Η δικαιοσύνη αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, όχι μόνο γιατί επειδή απέτυχε να διαφυλάξει την ακεραιότητα του τόπου του εγκλήματος πριν αυτός αλλοιωθεί και μπαζωθεί, αλλά επειδή επιδεικνύει απρέπεια προς τους συγγενείς των θυμάτων με αμετροεπείς ανακοινώσεις και χωρίς ουσιαστική δικονομική πρόοδο.
▪︎ Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποτρέψει τη δίωξη Καραμανλή, όπως πρότεινε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, έχει ανοίξει συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για το κατά πόσο η επίκληση και εφαρμογή του ελληνικού νόμου περί ευθύνης υπουργών συνάδει με ένα συγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.
Την Τετάρτη και κάθε μέρα μεχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας, καθε γονιός και κάθε έλληνας και ευρωπαίος πολίτης, στέκεται σθεναρά και αποφασιστικά δίπλα στους γονείς των θυμάτων αυτού του εγκλήματος.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "PIZA GEYTONEE THEE THEEUNGFEL THE ΤΕΜΠΗ: ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ Ε κοινοβούλιο 14/2 -20.00/3 γονείς εμπώνκ 2 νομικοί σωβουλευτής, Ομιλι Κώστας Αρβαν Επιτροπι Μαρία Καρυστια Συγγενής ρτη 14.02.24 Χρήστος Κωνσταντινί Συγγενής -20:00 ώρα Ελλάδος παϊκό Κοινοβούλιο Παύλος Ασλανί Συγγενής υσα SPAAK 7C50 Γιώργος Ηλιόποι Ελεωνόρα Γεωρ Εκδήλωση του EB ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ/Τhe Left Κώστα Αρβανίτη"
Μπορεί να είναι εικόνα τρένο