Ο Στέφανος Κασσελάκης απεύθυνε κάλεσμα στα προοδευτικά κόμματα σε μέτωπο κατά της συγκάλυψης σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει κυβερνητικά σχέδια για άμεση αντικατάσταση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος ερευνά το ναυάγιο στην Πύλο.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «ένα χρόνο μετά το ναυάγιο της Πύλου, κάθε ενεργός πολίτης ζητάει απαντήσεις, όπως και οι συγγενείς των ανθρώπων που πνίγηκαν στα ανοικτά της πατρίδας μας και των εκατοντάδων αγνοουμένων.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, έχει ξεκινήσει ανακριτικές διαδικασίες για 10 αξιωματικούς που παρακολουθούσαν το πλοίο πριν βυθιστεί, όπως μαθαίνουμε από ρεπορτάζ ξένων ΜΜΕ. Ξεκίνησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία μετά την άρνηση του Λιμενικού να διερευνήσει την υπόθεση».

«Ποιον εξυπηρετεί η αγωνία της κυβέρνησης για την άμεση αντικατάστασή του; Το κράτος Δικαίου; Τη Δημοκρατία; Τη Δικαιοσύνη;» διερωτάται ο Στέφανος Κασσελάκης και προσθέτει: «Υποκλοπές, Τέμπη και ναυάγιο Πύλου έχουν ένα κοινό παρανομαστή: προσπάθεια συγκάλυψης.

 

Χρέος των προοδευτικών δυνάμεων είναι το ανάχωμα στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Καλώ τα προοδευτικά κόμματα σε μέτωπο κατά της συγκάλυψης. Να μην επιτρέψουμε με τη ψήφο μας την αντικατάσταση του κ. Ποττάκη πριν την ολοκλήρωση της έρευνας. Να πέσει άπλετο φως».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ένα χρόνο μετά το ναυάγιο της Πύλου, κάθε ενεργός πολίτης ζητάει απαντήσεις, όπως και οι συγγενείς των ανθρώπων που πνίγηκαν στα ανοικτά της πατρίδας μας και των εκατοντάδων αγνοουμένων.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, έχει ξεκινήσει ανακριτικές διαδικασίες για 10 αξιωματικούς που παρακολουθούσαν το πλοίο πριν βυθιστεί, όπως μαθαίνουμε από ρεπορτάζ ξένων ΜΜΕ. Ξεκίνησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία μετά την άρνηση του Λιμενικού να διερευνήσει την υπόθεση.

Ποιον εξυπηρετεί η αγωνία της κυβέρνησης για την άμεση αντικατάστασή του; Το κράτος Δικαίου; Τη Δημοκρατία; Τη Δικαιοσύνη;