fbpx
Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
Αρχική Πολιτική Αντιπολίτευση Οταν ο Θεοχαρόπουλος έλεγε τον Τσίπρα αμοραλιστή, νταή και βαρύμαγκα που βυθίζει...

Οταν ο Θεοχαρόπουλος έλεγε τον Τσίπρα αμοραλιστή, νταή και βαρύμαγκα που βυθίζει τη χώρα

Ο πολιτικός αμοραλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από σφοδρός επικριτής του ΣΥΡΙΖΑ που διαλύει τη χώρα, τώρα προσχωρεί σ’ αυτόν. Κάποτε έλεγε ότι ο Τσίπρας δεν ξέρει τι είναι σοσιαλδημοκρατία και σήμερα ανακάλυψε το… προοδευτικό μέτωπο

Περιχαρής και περήφανος ήταν το Σάββατο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Περιχαρής γιατί συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια γιατί φόρεσε το προοδευτικό κοστούμι του και πήγε στο Γαλάτσι για να βγάλει σέλφι με τους νέους συντρόφους.

Ολοι τον χαιρετούσαν και του έδιναν και συγχαρητήρια γιατί επέλεξε να διαλύσει τη ΔΗΜΑΡ και να προσκυνήσει εκεί που μέχρι πριν από λίγο καιρό έφτυνε.

Και περήφανος από την άλλη, δικαίως μάλιστα, γιατί κατάφερε να κάνει ένα ακόμη μεγάλο deal. Με ανύπαρκτα ποσοστά είχε καταφέρει να πάει στο Κίνημα Αλλαγής εξαργυρώνοντας τη συμμετοχή του σ’ εκείνο το προοδευτικό μέτωπο με μια σίγουρη θέση στο Επικρατείας.

Τώρα, με ανύπαρκτα ποσοστά ακόμη περισσότερο, με ανύπαρκτα μέλη και με ένα κόμμα – σφραγίδα κατάφερε να πείσει(;) τον Αλέξη Τσίπρα για την χρησιμότητα της παραμονής του ίδιου και της ΔΗΜΑΡ στην πολιτική. Προφανώς με ανταλλάγματα. Μια θέση στην ευρωβουλή, μια θέση στο Επικρατείας, κάτι από εδώ, κάτι από εκεί, χαμένος πάντως δεν θα βγει.

Πώς να μην είναι λοιπόν περήφανος που είναι ικανότατος στις διαπραγματεύσεις και στα deal;

Για να αναδειχθεί ο πολιτικός αμοραλισμός ενός κόμματος που δεν υπάρχει επί της ουσίας, σήμερα, Κυριακή η ΔΗΜΑΡ βγάζει ανακοίνωση και λέει:

«Η ΔΗΜΑΡ προχώρησε σε μια απόφαση συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ με  προγραμματική  συμφωνία και με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (91%, 30 ψήφοι υπέρ και 3 κατά)  στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι ενόχλησε πολλούς. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Μα ποιας θλίψεως; Ποιος μπορεί να θλίβεται επειδή ο Θεοχαρόπουλος και οι φίλοι του πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να φέρουν τίποτε περισσότερο από τις ψήφους τους;

Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές που είχε κάνει παλαιότερα ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ όταν ο Τσίπρας ξεκινούσε να παίζει το χαρτί της σοσιαλδημοκρατίας: ««Κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει στον κ. Τσίπρα να γίνει σοσιαλδημοκράτης. Το ζήτημα είναι αν θέλει και αν μπορεί, και επίσης αν ξέρει τι σημαίνει σοσιαλδημοκρατία. Ιδιαίτερα όσον αφορά το τελευταίο, μήπως δεν ήταν ο Πρωθυπουργός και το κόμμα του που μέχρι πρότινος αποκαλούσαν την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία προδοτική; Τι είναι τελικά η σοσιαλδημοκρατία προδοτική ή προοδευτική δύναμη;

Όμως, επειδή ήδη ακούγονται φωνές οργής από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την «τελειωμένη» ΔΗΜΑΡ για την κριτική που ακούγεται περί πολιτικών γυρολόγων και «ρεταλιών» της κεντροαριστεράς, έχει σημασία να θυμηθούμε τι έλεγε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μέχρι πρόσφατα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση και τους υπουργούς της.

19 Σεπτεμβρίου 2016 και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του τονίζει:

«Αυτή η κυβέρνηση είναι εντελώς αναποτελεσματική και δημιουργεί αδιέξοδα συνεχώς. Αυτό το οποίο τονίζω όμως είναι ότι στη χώρα μας επιτέλους, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε βουλευτικές εκλογές για 3η φορά μέσα σε 20 μήνες. Για αυτό λέω ότι χρειάζεται μια αποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα, έτσι όπως είναι η κατάσταση στη χώρα μόνο μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα. Η χώρα είναι λίγο πριν βουλιάξει, πρέπει να το κατανοήσουμε ότι δεν έχουμε φύγει από την κρίση, το αντίθετο, αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές που οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας, με φόρους πάνω στους φόρους, σε λίγο θα είμαστε σε νέα μεγάλα αδιέξοδα».

«Βυθίζουν τη χώρα»

Στις 22 Ιανουαρίου 2017 και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος λέει για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ορισμένοι δανειστές συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.Tο τρίγωνο Σόιμπλε, Τσίπρας και ΔΝΤ βυθίζει την χώρα σε πιο βαθιά κρίση… Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει».

Νοέμβριος του 2018, πριν από πέντε μήνες δηλαδή και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή λέγοντας:

«Πράγματι η πολιτική σας είναι ταξική, διότι βρίσκεται απέναντι από τους εργαζόμενους. Το κυριότερο πρόβλημα όλων είναι ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική με τακτικισμούς σε κρίσιμα ζητήματα, με μια προεκλογική στόχευση.

«Νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να συζητήσουμε ποιες κατηγορίες πρέπει να ελαφρυνθούν, που πρέπει να πάνε τα χρήματα για τα οποία υπήρξε εξοικονόμηση; Δεν θα πείσετε τους πολίτες έτσι ότι έχει αλλάξει η δογματική πολιτική λιτότητας. Οι πολίτες, δυστυχώς για εσάς, καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται γενναία αλλαγή πολιτικής στα εργασιακά για βιώσιμες θέσεις εργασίας», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρατηρώντας ότι ο πρωθυπουργός «αναφέρθηκε στις 100 πρώτες ημέρες από την έξοδο από το Πρόγραμμα αλλά παρέλειψε να αναφερθεί στις πρώτες εκατό ημέρες της κυβέρνησής του που μας έβαλε σε ένα τρίτο μνημόνιο, δυσβάσταχτο και επώδυνο».

Ακριβώς ένα  χρόνο πριν ο… σύμμαχος του Τσίπρα έλεγε για τα περί συνεργασιών: «Ενας χώρος όταν ανασυγκροτείται δεν το κάνει ετεροπροσδιοριζόμενος ή επιλέγοντας συμμάχους, και μάλιστα με τη Ν.Δ., η οποία αποτελεί ιδεολογικό μας αντίπαλο. Δεν βάζουμε καμία προτεραιότητα για μονομερείς συνεργασίες με τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πάλι τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Θεοχαρόπουλος, απαντώντας σε επιστολή – πρόσκληση του Τσίπρα για την Συνταγματική Αναθεώρηση λέει:

«Η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, δυστυχώς, διεξάγεται σε ένα ζοφερό κλίμα απαξίωσης και προσπάθειας ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτό το κλίμα δεν έχει καμία σχέση με το κλίμα συναίνεσης που απαιτείται για τη συνταγματική αναθεώρηση, μακριά από την τεχνητή πόλωση και τις σκοπιμότητες. Και επειδή αναφέρομαι σε σκοπιμότητες, δεν θα μπορούσα βεβαίως παρά να επισημάνω ότι η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης έρχεται στη Βουλή την ύστατη ώρα, λίγο πριν την εκπνοή της θητείας της κυβέρνησής σας, γεγονός που καθιστά εξ αντικειμένου δύσκολη την επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και παραθέτει αναλυτικά τις κυβερνητικές εξωθεσμικές -όπως επισημαίνει- ενέργειες, στις οποίες προέβη από την αρχή της θητείας της.

«Αμοραλιστής ο Τσίπρας»

Αύγουστος του 2018 και ο Θεοχαρόπουλος χαρακτηρίζει τον Τσίπρα πολιτικό αμοραλιστή που δίνει ρεσιτάλ και τονίζει:

Ο κ. Τσίπρας «είπε ότι με τον κύκλο των μνημονίων έχει κλείσει ο κύκλος της επιτροπείας και της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ έχει δεσμεύσει τη χώρα με την υπογραφή του σε σκληρή επιτροπεία και δυσβάσταχτα μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Τα είδε όλα καλώς καμωμένα στην αγορά εργασίας, ενώ επικρατεί καθεστώς απόλυτης εργασιακής ανασφάλειας. Μίλησε για την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, την ώρα που η κυβέρνησή του αφήνει 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών».

Κατά τον κ. Θεοχαρόπουλο, ο Πρωθυπουργός «ξεπέρασε και τον εαυτό του, όταν χαρακτήρισε κεντροδεξιούς τον εθνικολαϊκιστή Καμμένο και τους ΑΝΕΛ και έψαξε να βρει τι ενώνει υπουργούς “αριστερούς, οικολόγους, κεντροαριστερούς, κεντροδεξιούς”, όπως είπε χαρακτηριστικά, σ’ αυτή την κυβέρνηση. Ας μην κουράζεται ο κ. Τσίπρας να απολογείται για τη σύνθεση της κυβέρνησής του. Είναι φανερό ότι τους ενώνει η καρέκλα της εξουσίας, χωρίς καμία προγραμματική και ιδεολογική συνοχή».

«Όσον αφορά στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, πράγματι είναι μεγάλες για μία άλλη κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση και αυτή η τελευταία σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά από την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και την αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής» κατέληγε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Στις 9 Απριλίου 2017 και ο Θεοχαρόπουλος επιτίθεται στον Τσίπρα χαρακτηρίζοντας διχαστική την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία προφανώς ο ίδιος εισέρχεται πλέον μετά βαίων και κλάδων:

«Νέα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, νέα μείωση συντάξεων, υπερφορολόγηση, μείωση αφορολόγητου, αποδοχή πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για πολλά έτη, προληπτική νομοθέτηση που η κυβέρνηση χαρακτήριζε αντισυνταγματική και εκτός κοινοτικού κεκτημένου, αντίμετρα αν και εφόσον επιτευχθούν τα πλεονάσματα άνω του 3,5% που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θεωρεί ανέφικτα, καμία δέσμευση για χρέος, ενεργειακή ανασφάλεια με πώληση μονάδων της ΔΕΗ, καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Επιστρέφει όμως η τρόικα που έχει μετονομαστεί σε θεσμούς! Αυτός και αν είναι «θρίαμβος» με θύμα ολόκληρη την κοινωνία».

«Νταής ο Τσίπρας»

Μάιος του 2017 και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει:

Ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει με τους δανειστές για πλεονάσματα 3,5% και για τα επόμενα χρόνια απο το 2018-2023.  Πρόκειται για συμφωνία που οδηγεί στη δογματική λιτότητα και βυθίζει τη χώρα ακόμη περισσότερο. Ευθύνες έχει και η τρόικα ωστόσο σημείωσε γιατί συμφωνεί σε μέτρα λιτότητας.

Σε συνέντευξή του τον Ιανουάριου το 2017 ο Θεοχαρόπουλος λέει: «Ο κ. Τσίπρας το παίζει νταής και βαρύμαγκας στο εσωτερικό, ενώ στο τέλος δέχεται τα πάντα στο εξωτερικό, ακόμη και τις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, όπως ο κόφτης ή το Υπερταμείο για έναν αιώνα. Αυτό θα γίνει για άλλη μία φορά: Η κυβέρνηση θα δεχθεί και νέα μέτρα τους επόμενους μήνες. Οι αυταπάτες και η αναποτελεσματικότητα έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία».

πηγή: https://www.in.gr/

Μετάβαση στο περιεχόμενο