Παππάς σε Γεωργιάδη: Σε ποιες τσέπες πήγαν αυτά τα λεφτά; (Video)

Συμμετοχή του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκου Παππά, στη διαδικτυακή εκπομπή του RealPolitik.gr.

«Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις με μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση σε δύο κύματα, ώστε κατ’ αρχάς να επιβιώσουν και σε άμεση δεύτερη φάση να ανασυγκροτηθούν και να προχωρήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, καθώς και να επανεκκινήσουμε τα μεγάλα έργα υποδομής, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, να φέρουν έσοδα στο δημόσιο και να δημιουργήσουν ένα βελτιωμένο απόθεμα υποδομών για την επόμενη ημέρα.

Αυτό το μείγμα πολιτικής όχι μόνο θα αποτρέψει την καταστροφική πορεία, αλλά θα συμβάλει και στην ανάκαμψη», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή του RealPolitik.gr, με θέμα: «Οικονομική Πανδημία: Ο γρίφος της ανάκαμψης».

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών επεσήμανε ότι η Ν.Δ. φαίνεται να αγνοεί πως λειτουργεί η πραγματική οικονομία, καθώς «θεωρεί ότι ένα κατάστημα ή μια επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί όπως ένας διακόπτης, που ανοίγει και κλείνει με ένα μόνο πάτημα».

Κατά τον ίδιο, «η κυβέρνηση στηρίζεται στην άποψη που λέει ότι η οικονομία μπορεί να ανακάμψει μέσα από μια μεγάλη εκκαθάριση των επιχειρήσεων, κυρίως μικρών και μεσαίων, οι οποίες στην πλειονότητά τους χαρακτηρίζονται “ζόμπι” στο σχέδιο Πισσαρίδη».

Όπως υπογράμμισε, σύμφωνα με έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), «μόνο το 4% ή 5% των επιχειρήσεων επωφελήθηκε από τα δάνεια που έδωσαν οι τράπεζες με κρατικές εγγυήσεις», ενώ με βάση τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου «από τα ίδια εργαλεία επωφελήθηκαν μόνο 16 επιχειρήσεις εστίασης».

Τόνισε δε ότι «είναι αδιανόητο να έχουν εισρεύσει 50 δισ. ευρώ ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ, αλλά από αυτό το ποσό μόνο ένα πολύ μικρό μέρος έχει διοχετευτεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κάτι που πρόσφατα παραδέχθηκε και ο διοικητικής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας».

Κλείνοντας, σημείωσε ότι «το μείζον είναι να επανακάμψει η προσδοκία και η θετική ψυχολογία των ανθρώπων που λαμβάνουν αποφάσεις για τις επιχειρήσεις τους, όπως το αν θα κρατήσουν το προσωπικό τους, αν θα προμηθευτούν νέο εμπόρευμα, αν θα κάνουν κάποια επένδυση. Θα πρέπει να αισθανθούν ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους μεσοπρόθεσμα. Για αυτό και χρειάζεται ένα πρόγραμμα που θα εκτείνεται σε διάστημα παραπάνω του ενός έτους».