«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να καταργήσω όλες τις βουλευτικές ασυλίες – όλα τα βουλευτικά προνόμια» διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε στο twitter «Αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να καταργήσω όλες τις βουλευτικές ασυλίες – όλα τα βουλευτικά προνόμια.

Η Βουλή δε θα εκθρέψει άλλον Κώστα Αχ. Καραμανλή».

Η παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση εμπιστευτικού εγγράφου που μαρτυρά την ευθύνη της κυβέρνησης και του τότε υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Μάλιστα στο εμπιστευτικό έγγραφο προς τον Κώστα Καραμανλή ο Φίλιππος Τσαλίδης προειδοποιούσε με αφορμή σύγκρουση τρένου με όχημα του ΟΣΕ τον Αύγουστο του 2021 ότι «οι συνέπειες ενός τέτοιου συμβάντος θα ήταν ανυπολόγιστες αν η σύγκρουση γινόταν με αμαξοστοιχία Intercity».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία», ο  Φίλιππος Τσαλίδης έστειλε την εμπιστευτική επιστολή στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, με θέμα «σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του ελληνικού σιδηροδρόμου». Αφορμή ήταν δύο ατυχήματα που είχαν συμβεί τον Αύγουστο του 2021 στον Δομοκό και τη Λευκοθέα Σερρών.

Στο εμπιστευτικό έγγραφο ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρεται στην έλλειψη προσωπικού του ΟΣΕ και συγκεκριμένα σταθμαρχών και κλειδούχων, στη μη λειτουργία σηματοδότησης σε μεγάλα τμήματα του δικτύου και την κακοσυντηρημένη υποδομή.