Την περιουσιακή του κατάσταση παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Θεσσαλονίκη, απαντώντας στην προπαγάνδα του Μαξίμου. Αρνείται να δημοσιεύσει τα εισοδήματά του για το 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι δικαιολογίες του Μαξίμου

«Γιατί, παρότι δεν έχω ακόμη την νομική υποχρέωση να το κάνω,  είναι για μένα ύψιστη τιμή. Γιατί εντέλει σε εσάς λογοδοτώ, στον ελληνικό λαό. Βλέπετε πίσω μου τα στοιχεία για όλο το 2023. Και είναι ό,τι σας έχω πει. Δεν σας κορόιδεψα παριστάνοντας τον οικονομικά αδύναμο για να κερδίσω την ηγεσία της Αριστεράς. Η δική μου Αριστερά δεν είναι στο πορτοφόλι μου. Η δική μου Αριστερά είναι στην ψυχή μου. Είναι η Ανθρωπιά, η Αλληλεγγύη, το μοίρασμα, το δίκιο, το να πονάς για τον άλλον και να θες να μπορούν να προκόβουν οι πολλοί, όχι οι λίγοι» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα προχώρησε σε δύο διευκρινίσεις:

«Τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ. Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται. Δεν σας φταίει σε τίποτα. Εδώ χτυπήστε! Εδώ, εμένα!

Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος».

«Βλέπετε τα συγκριτικά στοιχεία με εκείνα του πρωθυπουργού του 2021 – είπαμε, από τότε και μέχρι σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα… αγνοείται.

Είμαι λοιπόν από σήμερα ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία του, όχι… προπέρσινα ξινά σταφύλια.

Καλώ τον Πρωθυπουργό, όπως βρίσκω τρόπο να σας παρουσιάσω τα εισοδήματά μου για το 2023, να παρουσιάσει κι εκείνος τα δικά του τώρα, πριν από τις ευρωεκλογές. Ζητώ από το γραφείο μου τώρα να στείλει το Εxcel στο Μαξίμου για να περάσει κι εκείνος τα δικά του στοιχεία για το 2023 και να τα δημοσιοποιήσει. Πριν από τις Ευρωεκλογές! Να ξέρουμε: Πόσα ακόμα ακίνητα προστέθηκαν στη μονόπολη των ακινήτων του;

Aλλά αλήθεια: γιατί δεν ανοίγετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσετε κι εσείς τα περιουσιακά στοιχεία του 2022 και του 2023; Είναι μόνο η επιτελική σας αχρηστία; Ή κι εδώ θέλετε να συγκαλύψετε κάτι;» υπογράμμισε.

Ακολουθούν τα έγγραφα:

Δείτε το «Πόθεν Έσχες» του Στ. Κασσελάκη

pothen_esxes_kasselakis1_c80c5.jpg

Η σύγκριση «Πόθεν Έσχες» Μητσοτάκη – Κασσελάκη

pothen_esxes_kasselakis2_3a6c0.jpg

«Κύριε πρωθυπουργέ, περιμένω τα περιουσιακά σας στοιχεία για το 2023»

Ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσίευσε και σχετικό βίντεο στα social media, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα τα δικά του περιουσιακά στοιχεία γι ατο 2023.

Σας παρουσιάζω όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία. Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική, ό,τι απέκτησα ήταν με κόπο, μόνο το 2022 έβγαλα 49,8 εκατομμύρια κέρδος για τους επενδυτές μου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πώς έγινε τόσο πλούσιος με τον μισθό του βουλευτή;

Πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή; Πού είναι η off shore στα νησιά Κέιμαν που αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers;

Γιατί δεν τη βλέπω δηλωμένη; Πού είναι το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι; Κύριε Πρωθυπουργέ, Περιμένω τα περιουσιακά σας στοιχεία για το 2023.

Έχετε μείνει στο 2021. Να σας στείλω το εξελάκι να το συμπληρώσετε; Να ξέρουν τουλάχιστον οι πολίτες πόσα σπίτια προστέθηκαν στη Monopoly των ακινήτων σας» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

  – Αρνείται να δημοσιεύσει τα εισοδήματά του για το 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι δικαιολογίες του Μαξίμου
ΟΚυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησε να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς ο πρωθυπουργός αρνείται να δημοσιεύσει την περιουσιακή του κατάσταση για το 2023. Ο Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών κυβερνήσεων».
Δηλαδή πετάει την μπάλα στην εξέδρα και δεν δημοσιοποιεί τις αλλαγές στην περιουσιακή του κατάσταση, ενώ δεν απαντά και στο ερώτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τον λόγο που δεν έχει ανοίξει ακόμα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του πόθεν έσχες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βλέπει «ψεύδη» και «χυδαίες συκοφαντίες» για την περιουσιακή κατάσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ  υποστηρίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «παραβίασε τη νομοθεσία» σχετικά με τη συμμετοχή σε αλλοδαπές εταιρείες.