Ολοκληρώθηκε το τριήμερο των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες. Οι εργασίες έστειλαν μήνυμα ενότητας, ενώ εκφράζεται ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των συζητήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του αρχικού προγραμματισμού οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν το βράδυ του Σαββάτου ωστόσο κάποιοι από τους συμμετέχοντες δεν πρόλαβαν να παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους, με αποτέλεσμα οι εργασίες να συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Την Κυριακή στο επίκεντρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι προτάσεις των βουλευτών για όλα τα θέματα ανά τομέα ευθύνης με στόχο την πολιτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με ορίζοντα το συνέδριο του Φεβρουαρίου και τις ευρωεκλογές, βρέθηκαν στην ατζέντα της χθεσινής δεύτερης ημέρας των εργασιών.

Η Δώρα Αυγέρη στις Σπέτσες

Οι εργασίες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου με ένα πολύ μικρό διάλειμμα και συνεχίστηκαν σε εξαιρετικό κλίμα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Περίπου στις 21:00 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετέβησαν μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη σε εστιατόριο της περιοχής για να δειπνήσουν.

Ορισμένοι βουλευτές αποχώρησαν από το νησί το βράδυ του Σαββάτου, λόγω υποχρεώσεων – μεταξύ αυτών και οι δύο γραμματείς του κόμματος που επιβιβάστηκαν στο πλοίο της επιστροφής.

Στις εργασίες στις Σπέτσες δεν πήραν μέρος μόνο ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη και η βουλεύτρια Μαρίνα Κοντοτόλη, αμφότεροι για προσωπικούς λόγους.

Τόσο η Κυριακή Μάλαμα όσο και η Έλενα Ακρίτα συμμετείχαν παρά τις αρχικές επιφυλάξεις τους, στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

Οι δηλώσεις κατά τη διάρκεια των εργασιών

«Το διήμερο στις Σπέτσες ήταν ένα διήμερο πολιτικής διεργασίας, πλούσιο σε ιδέες και προτάσεις, που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» τόνισε ο ομεάρχης Ανάπτυξης Χρήστος Γιαννούλης μιλώντας στο Mega.

«Πολύ πιο ενωμένος από ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας από τις Σπέτσες, ενώ ο Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε ότι «είμαστε ενωμένοι».

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Όθωνας Ηλιόπουλος με δηλώσεις του χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες, λέγοντας πως είναι συνήθης πρακτική σε εταιρείες και πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις Σπέτσες

«Το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Το κάνουμε συχνά έξω. Πολύ κόσμος αναρωτήθηκε γιατί γίνεται αυτό το διήμερο. Είναι μία πρακτική που συνηθίζεται πάρα πολύς το εξωτερικό. Αν δουλεύεις σε μία εταιρεία, σε ένα department  στο πανεπιστήμιο, σε ένα γραφείο, μία φορά τον χρόνο συνηθίζεται  η απόσυρση, ένα Σαββατοκύριακο, μακριά από εκεί που μένεις για να μην έχεις τις διασπάσεις της καθημερινής ζωής και να μπορέσεις να σκεφτείς τι έκανες, τι στόχους έχεις. Θα προτείνω συγκεκριμένα προγράμματα και στόχους δράσεις και προτεραιότητες που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους απόδημους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης καιΤροφίμων Βασίλης Κόκκαλης αναφερόμενος στον τομέα του είπε πως παρουσιάστηκε το σχέδιο για τη Θεσσαλία και η πρόταση νόμου για τους νέους συνεταιρισμούς στη χώρα μας. «Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως η διαδικασία ήταν επιβεβλημένη» τόνισε και σημείωσε ότι «είμαστε όλοι εδώ».

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις Σπέτσες

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Καραμέρος επισήμανε ότι στις Σπέτσες παράγεται πολιτική. Όπως είπε, η συνεδρίαση είχε πάρα πολύ καλή οργάνωση και πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο. «Κυρίως για το ζήτημα της ακρίβειας που απασχολεί όλους τους Έλληνες έχουμε ένα πολύ συνεκτικό περιεχόμενο και μια πρόταση εμπλουτισμένη και επικαιροποιημένη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα»,

Αναφερόμενος στον τομέα του ανέφερε ότι έκανε παρουσιάσεις για διάφορα ζητήματα κυβερνοασφάλειας και τεχνητής νοημοσύνης. «Ο πρόεδρος θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα των παρουσιάσεων ως μια ολοκληρωμένη πρόταση. Με τον τρόπο που τοποθετήθηκαν οι βουλευτές και με την πειθαρχία που υπήρχε και με την οργάνωση, αποδεικνύεται πως μπορούν να μας εμπιστευτούν οι πολίτες».

Η Ρένα Δούρου σε δηλώσεις της τόνισε: «Πρωτόγνωρη διαδικασία, «κρίκος» σε μια αλυσίδα που ξεκίνησε από το καλοκαίρι με προτάσεις για τους πολίτες στο δρόμο για το συνέδριο».

«Χρήσιμες για σύσφιξη αυτές οι συναντήσεις. Θα είναι πολύ επιτυχημένο διήμερο« υπογράμμισε ο Συμεών Κεδίκογλου.

Το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες