Μέχρι σήμερα ό,τι γνώριζα για το ιστορικό Άργος ήταν από τα διαβάσματά μου.
Από σήμερα προστίθενται και τα βήματά μου στην αρχαιότερη πόλη της ηπειρωτικής Ευρώπης που τόσα έδωσε στον αγώνα για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία.
Είχα την τιμή να εκπροσωπώ τον
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον εορτασμό της 25ης
Μαρτίου που ξεκίνησε με την δοξολογία του ιερό του Αϊ – Γιάννη. Εκει που έγινε η δοξολογία και ορκίστηκαν οι πληρεξούσιοι της Εθνοσυνέλευσης το Δεκέμβριο του 1821.
Η κατάθεση στεφάνων έγινε στο μνημείο που βρίσκεται στον περίβολο του ναού, εκεί όπου έχουν ενταφιαστεί Έλληνες και φιλέλληνες της ελληνικής επανάστασης. Πολύ κοντά βρίσκεται και το αποκαλούμενο «σπίτι του Μακρυγιάννη».
Ο πανηγυρικός που εκφώνησε η καθηγήτρια ανέφερε την σχετική λεπτομέρεια και έφερε στο νου τα λόγια του Μπαρμα Γιάννη που τα λέγε καλά για το «εγώ» και το «εμείς»:
«Όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί να τη φυλάμε κι όλοι μαζί, και να μη λέγει ούτε ο δυνατός εγώ, ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς εγώ; όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει εγώ· όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε εμείς. Είμαστε στο εμείς κι όχι στο εγώ. Και στο εξής να μάθομε γνώση, αν θέλομε να φκιάσομε χωριό να ζήσομε όλοι μαζί…»
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και ξανθά μαλλιά
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομαΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και το Οβάλ Γραφείο
Μπορεί να είναι εικαστικό 2 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, πλήθος, οδός και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και κείμενο