Απόστολος Πάνας: Το Υπουργείο Εργασίας υλοποιεί τις δεσμεύσεις του για μείωση των ημερομισθίων από 100 σε 50 για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας

17

Η χθεσινή εξαγγελία του Υπουργού Εργασίας μετά την Κοινοβουλευτική μου παρέμβαση με Ερώτηση μου στις 25/8 για το τι μέλλει γενέσθαι με την καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό και τη μείωση των απαιτούμενων ημερομισθίων από 100 σε 50, ήταν ένα αναγκαίο βήμα στη προσπάθεια στήριξης των εργαζομένων στους συγκεκριμένους κλάδους.

 

Το Υπουργείο Εργασίας υλοποιεί επιτέλους τις δεσμεύσεις του για μείωση των ημερομισθίων από 100 σε 50 για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη εξαγγελία, πρέπει να συνοδευτεί με μια σειρά μόνιμων παρεμβάσεων για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί , καθώς  με  δίμηνες παρατάσεις επιδόματος ανεργίας, το πρόβλημα δε βρίσκει λύση.

Είναι  ανάγκη να εξασφαλιστεί κάλυψη έως τον Απρίλιο του 2021 με ένα αξιοπρεπές ελάχιστο εγγυημένο.

Επίσης, πρέπει να προχωρήσει η παράταση του προγράμματος ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ως το τέλος του χρόνου, γιατί ο ένας μήνας παραπάνω αναστολή σύμβασης για τους εποχικούς υπαλλήλους στην εστίαση και στον τουρισμό, δε λύνει το πρόβλημα.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ τα ζητήματα που αφορούν τη Χαλκιδική-καθώς ο τόπος μας διαθέτει τεράστιο αριθμό εργαζομένων στο τουρισμό και στον επισιτισμό-και να παρεμβαίνω μέσω του θεσμικού μου ρόλου, όπου κρίνεται αναγκαίο.