Από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο κλήθηκε η Κοινοβουλευτική Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο διερευνητικών συναντήσεων που πραγματοποιεί ο τελευταίος, με σκοπό την εξεύρεση πολιτικών συγκλίσεων για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα τροποποιεί τη λειτουργία του ΑΣΕΠ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να διατυπώνουν τις απόψεις τους, για το πως μια κορυφαία μεταρρύθμιση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δύναται να μετασχηματιστεί, επ’ ωφελεία της δημόσιας διοίκησης, αλλά και των πολιτών, χωρίς ωστόσο να αλλοιωθεί ο αξιοκρατικός χαρακτήρας της.
Η βουλευτής Λάρισας από την πλευρά της τόνισε ξεκάθαρα πως το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση για το πιο κομβικό, ίσως, επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ και του αείμνηστου Αναστάσιου Πεπονή (ν. 2190/1994), με το οποίο μπήκαν οι πρώτες στιβαρές βάσεις για την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους.
Παράλληλα, η βουλευτής κατά τη συνάντηση επεσήμανε πως η συζήτηση θα ήταν πιο
εποικοδομητική αν το νομοσχέδιο είχε ήδη τεθεί υπόψη των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και των πολιτών, και παράλληλα επέμεινε στις «κόκκινες γραμμές», τις οποίες η ίδια αλλά και το Κίνημα συνολικά, δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να υπερβούν. Σημειωτέον πως αυτές επιγραμματικά περιλαμβάνουν την αντίθεση στην εισαγωγή «τεστ προσωπικότητας» ή «ψυχομετρικών τεστ», που ευθέως παραπέμπουν στο φιάσκο των «δομημένων συνεντεύξεων» των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, όπως και τη διατήρηση καθεστώτος εξαιρέσεων στις προσλήψεις του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου, που θα πρέπει επιτέλους να περιέλθουν ολοκληρωτικά στην εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Στο τέλος της συνάντησης η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε :
«Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε το σώμα του προτεινόμενου νομοσχεδίου, προκειμένου να
τοποθετηθούμε επί της ουσίας, χωρίς διάθεση αντανακλαστικής και στείρας κριτικής, αλλά με ειλικρινή διάθεση βελτίωσης και συνεισφοράς. Θεωρώ ότι οι εμπνευστές αυτής της μεγαλειώδους μεταρρύθμισης, που είναι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, έφεραν στην Ελλάδα έναν πραγματικό εκδημοκρατισμό στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης.
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε. Έχουμε δει και έχουμε δοκιμάσει στην πράξη, όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα. Κι αυτά πρέπει να τα δούμε μαζί, από κοινού, όλο το πολιτικό σύστημα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Δημόσιο τομέα, όπως κι απέναντι στους πολίτες, κρατώντας όμως αδιαπραγμάτευτο και καθαρή «κόκκινη γραμμή» τον πυρήνα του ΑΣΕΠ, δηλαδή την αντικειμενικότητα αυτού του συστήματος ».