Για «Πρωθυπουργό σε απόγνωση που επιστρέφει στο 2015 για να ξεχαστεί το 2022» έκανε λόγο ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σχολιάζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPENτην ομιλία του κ.Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης: «Είναι καλοδεχούμενη η αναφορά στο 2015 γιατί θυμίζει στον ελληνικό λαό ποιος τον έστειλε στον Kαιάδα των μνημονίων και ποιος χρεοκόπησε τη χώρα. Το 2015 παραλάβαμε μία χώρα κατεστραμμένη, χρεοκοπημένη, που δεν είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, με την ανεργία στο 28%, με ανθρωπιστική κρίση και τον κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια για να βρει φαγητό.

Το 2019 μειώθηκε η ανεργία από το 28% στο 18%, 400 χιλιάδες θέσεις εργασίας, παραδώσαμε και αφήσαμε στον κουμπαρά 37 ολόκληρα δις και όχι «καμένη γη», ρυθμισμένο το χρέος και έντεκα τρίμηνα συνεχώς ανάπτυξη. Επομένως είναι καλοδεχούμενη η αναφορά στο 2015 αλλά δηλώνει την απελπισία και την απόγνωση ενός Πρωθυπουργού που δεν έχει να πει κάτι για το παρόν, γιατί στο παρόν θα θυμηθεί ο λαός ότι είναι ο Πρωθυπουργός των 30.000 θανάτων από την πανδημία, που οι μισοί πέθαναν εκτός ΜΕΘ, θα θυμηθεί ότι είναι ο Πρωθυπουργός της ακρίβειας, που δεν έχει να βγάλει το δεκαπενθήμερο ο Έλληνας και σήμερα «γιορτάζει» ένα χρόνο ακρίβειας», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη: