Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ

 

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Γραμματέα, Ανδρέα Σπυρόπουλο, τον υπεύθυνο ΚΤΕ Οικονομικών Κώστα Σκανδαλίδη, τον υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργο Μουλκιώτη, τον Γραμματέα Οικονομικών Γιάννη Κουτσούκο και τον Γραμματέα Εργασίας Μιχάλη Καλαντζόπουλοσυναντήθηκε με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και συγκεκριμένα τους εκπροσώπους των εργαζομένων Εργοστασίου Λάρυμνας, Μεταλλείων  Εύβοιας, Βοιωτίας και Καστοριάςκαθώς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων Έδρας.

Oι εκπρόσωποι των 5 σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους τόσο για το ατελέσφορο ειδικό καθεστώς διαχείρισης της επιχείρησης και κυρίως για το μέλλον των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επεσήμαιναν ότι η παράταξη στηρίζει διαχρονικά τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, τονίζοντας ότι αποτελεί συνθήκη «εκ των ων ουκ άνευ»  η διασφάλιση  όλων  των θέσεων εργασίας, με ζωντανή την επιχείρηση και πλήρη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, ώστε να αναδειχθεί εμπράκτως η σημαντικότητα της εταιρίας για την εθνική οικονομία και της τοπικές κοινωνίες των περιοχών που δραστηριοποιείται.

Τέλος, δεσμεύτηκαν για την συνέχεια των πολιτικών και κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών για την διασφάλιση της προοπτικής της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων. Προς τούτο, θα ληφθεί άμεσα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.