Όλγα Γεροβασίλη: Στα χέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη πλήττεται η υπόσταση της ΕΛ.ΑΣ.

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στον Ρ/Σ “Στο Κόκκινο” και στους Ν. Σβέρκο και Β. Κεχαγιά

 

Καλούμενη να σχολιάσει τη στάση Ανδρουλάκη η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε τα ακόλουθα:

Η αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη είναι δύσκολα ερμηνεύσιμη. Ο ίδιος διετύπωσε ότι παρακολουθήθηκε από την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη για να εγκλωβίσουν το κόμμα του και ενδεχομένως τον ίδιο. Οπότε η πρόσφατη αντίδρασή του ερμηνεύεται εύκολα μόνο από κάποιον καχύποπτο.

Στο κόμμα που ίδρυσε ο Α Παπανδρέου και που θεωρητικά μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι στην ιδεολογία του, ο μοναδικός αντίπαλος ήταν και είναι η Δεξιά. Και στη σημερινή συγκυρία με πιο επιτακτικό τρόπο. Σήμερα δεν χωρά διμέτωπος αγώνας. Είναι μονομέτωπος. Απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης κάποια στιγμή το παραδέχτηκε και το διατύπωσε, ωστόσο σήμερα δείχνει πάλι να θολώνει το μήνυμά του. Ίσως προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες. Ίσως για να καλύψει μία δεξιά συνιστώσα του κόμματός του ή γιατί μπορεί να δέχεται πιέσεις από κάποιους.

Ωστόσο, κατ’ αρχάς δεν υπάρχει παρθενογένεση. Δεύτερον,  κάθε πολιτικός κουβαλά την ιστορία του κόμματός του και τρίτον, οι επιλογές κάθε πολιτικής δύναμης κρίνονται και με βάση τις ιστορικές συνθήκες. Και κυρίως δεν μπορεί να θεωρούν ότι η δική τους σκόπιμα επιλεκτική μνήμη ταυτίζεται και με τη συλλογική.  Άρα δεν γίνεται να θυμούνται τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ  που αυτοί δημιούργησαν και να ξεχνούν συγκυβέρνησαν με Σαμαρά και Καρατζαφέρη ( ο οποίος σήμερα με κάποιον τρόπο επανεμφανίζεται αποθεωτικός προς τον κ. Μητσοτάκη),  Δεν μπορεί λοιπόν σήμερα το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ανδρουλάκης να ξεχνά ότι η συγκεκριμένη επιλογή του κατακρήμνισε το κόμμα στο 4%. Διότι προφανώς ο προοδευτικός κόσμος του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε σε αυτή τη συγκυβέρνηση.

Και τέλος, στην ίδια ακριβώς λογική της επιλεκτικής μνήμης, ο κ. Μητσοτάκης και ο προσφάτως ολισθαίνων κ. Ανδρουλάκης θέλουν να μας πουν ότι η ιστορία της χώρας ξεκινά το 2015, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όχι κατά τις δικές τους διακυβερνήσεις που έφεραν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Η νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί πρέπει να είναι συνταγματικά ακλόνητη, πολιτικά ξεκάθαρη και ιδεολογικά ελεύθερη από τις στρεβλώσεις της θεωρίας των δύο άκρων

Αύριο Τρίτη, καιρού επιτρέποντος ξεκινά η συζήτηση της κυβερνητικής τροπολογίας για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Επί του παρόντος, κοινό σημείο σύγκλισης όλων των κομμάτων είναι η αναγνώριση ότι η θέση των νεοναζί, των καταδικασμένων χρυσαυγιτών  και της εγκληματικής συμμορίας είναι στη φυλακή και όχι στο κοινοβούλιο και στη δημόσια ζωή της χώρας. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει η κοινή κατάληξη μετά από συζήτηση και ευρύτατη υπερψήφιση της ρύθμισης στην οποία θα καταλήξουμε. Όμως υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές με την τροπολογία της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει στη δημόσια συζήτηση συγκεκριμένη πρόταση σύμφωνη με το σύνταγμα  (οποιαδήποτε παρέκκλιση από το σύνταγμα και ιδιαίτερα σε αυτό το ευαίσθητο και δύσκολο-κατά κοινή ομολογία των συνταγματολόγων- προς επίλυση θέμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή). Η πρότασή μας επιπροσθέτως, δεν αφήνει περιθώρια για διευρυμένες ερμηνείες στη λογική της προσφιλούς στην κυβέρνηση, θεωρίας των δύο άκρων. Αναφέρεται σαφώς στους νεοναζί πράγμα το οποίο δεν κάνει η νέα τροπολογία της κυβέρνησης ΝΔ, αφήνοντας έτσι, ενδεχομένως, περιθώρια επέκτασης και σε κόμματα της Αριστεράς.

Αυτή η συζήτηση επί της ρύθμισης είναι μείζονος σημασίας (εξου  και εξαιρέθηκε από την απόφαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να απέχει στο εξής από ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο) και το επαναλαμβάνω ότι είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε στη βάση της δικής μας πρότασης ή στη βάση της πρότασης Αλιβιζάτου, σε καμία περίπτωση όμως στη βάση της υπάρχουσας τροπολογίας της κυβέρνησης η οποία είναι και άτολμη απέναντι στην σαφή περιγραφή των αποκλειόμενων νεοναζιστικών /ρατσιστικών μορφωμάτων και επικίνδυνα ασαφής. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ψηφισθεί μία ρύθμιση η οποία θα φέρει άλλα αποτελέσματα από αυτά που είναι στη στόχευσή της. Ίδωμεν λοιπόν. Εάν δεν υπάρξουν συγκλίσεις προφανώς θα εμμείνουμε στη δική μας ρύθμιση.

Greek Mafia: Κανείς δεν δικαιούται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μη γνωρίζει και να μην απαντά – Από το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει στείλει δικογραφία στη δικαιοσύνη

Σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη Greek mafia: Ο κ. Θεοδωρικάκος ισχυρίζεται ακόμη και σήμερα ότι δεν ήταν ενημερωμένος και δεν γνώριζε τίποτα εξ αυτών όλων. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  πραγματοποιήθηκαν παρακολουθήσεις όλου αυτού του κυκλώματος, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία και πήγε στη δικαιοσύνη το 2018. Τι έχει συμβεί από τότε μέχρι σήμερα; Άρα δεν δικαιούται κανείς στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη να μη γνωρίζει και να μην απαντά.

Σε ποιες κινήσεις έχει προβεί η πολιτική ηγεσία από τη στιγμή των συγκλονιστικών αποκαλύψεων της ερευνητικής δημοσιογραφίας;

Πρόσφατα σε δημοσιεύματα (χάρη στην ερευνητική δημοσιογραφία η οποία παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης εξακολουθεί να υπάρχει) είδαμε ότι αυτό που ονομάζεται greek mafia βρίσκεται σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛΑΣ, ότι υπάρχουν στοιχεία που γίνονται προϊόν εκβιασμών, ότι η έρευνα δεν προχωράει, δεν ολοκληρώνεται. Και το να κρατάς μία έρευνα χωρίς να τη στέλνεις στη δικαιοσύνη «μέχρι να βρεις το δολοφόνο» είναι ένας τρόπος για να το κρατάς πίσω. Ρωτάω λοιπόν: για όλα αυτά τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και στην εφ. Το Βήμα και στο Documento πού βρίσκεται η δικογραφία; Αστυνομικοί συνεργοί που έχουν τοποθετηθεί σε κρίσιμα πόστα και μάλιστα σε συνεννόηση με ανώτερους αξιωματικούς ή και ανθρώπους που αγγίζουν στην πολιτική ηγεσία, όλοι αυτοί πού βρίσκονται σήμερα; Στη θέση τους; Αναβαθμισμένοι; Σε διαθεσιμότητα; Απέπεμψαν κάποιον από το σώμα για αυτό το λόγο; Φαίνεται από τα  στοιχεία ότι έχουν τοποθετηθεί σε συνεννόηση με κρίσιμους κρίκους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας συνεργοί της εγκληματικής αυτής οργάνωσης σε κρίσιμα πόστα της οικονομικής αστυνομίας, του ανθρωποκτονιών, του τμήματος εκβιαστών κ.λπ.   Φαίνεται επίσης ότι υπάλληλοι της ΕΥΠ ενημέρωναν το κύκλωμα για τις όποιες παρακολουθήσεις ώστε να προφυλαχτούν οι κακοποιοί και αστυνομικοί ενημερώνουν προκαταβολικά για τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας!

Και ενώ όλα αυτά συγκλονίζουν την κοινή γνώμη –διότι ο κ. Μητσοτάκης δεν συγκλονίζεται ως φαίνεται- δηλώνουν άγνοια και κάνουν επίθεση στο Ντοκουμέντο και φυσικά όχι στην εφ. Το Βήμα…

Στα  χέρια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη πλήττεται η υπόσταση της ΕΛ.ΑΣ

Το δόγμα ‘Νόμος και Τάξη’ έχει γίνει σημαία αυτής της κυβέρνησης θεωρώντας προνομιακό της πεδίο να παίξει με τα ζητήματα ασφάλειας. 3,5 χρόνια μετά βλέπουμε ένα τεράστιο αστυνομικό μηχανισμό σε συνεργασία με τη μαφία. Εκεί μέσα να τρέφεται και εκλογική πελατεία για κάποιους μέσω ρουσφετιών. Μία αστυνομία η οποία ενώ έχει προσλάβει χιλιάδες δήθεν ειδικούς φρουρούς ασχολείται με τα Εξάρχεια και τους φοιτητές στα Πανεπιστήμια. Αυτοί είναι οι τομείς δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και άντε και κανένα πρόστιμο για τις αλυσίδες στα χιόνια και εν τω μεταξύ το οργανωμένο έγκλημα θεριεύει.