Θ. Ξανθόπουλος: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί έκαναν “φτερά” 600 εκατ. ευρώ επενδύσεις; Φέρτε το μνημόνιο συνεργασίας και τη σύμβαση του 2020 με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 

Ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε σίτιση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, για τις επενδύσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Hellenic Train/ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πλαίσιο της υλοποίησης της νέας σύμβασης Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας (ΥΔΥ)

Στο αίτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτή του κόμματος, Χρήστου Σπίρτζη, και συνυπογράφεται από 47 βουλευτές, επισημαίνεται πως ο κ. Καραμανλής δεν έχει ανταποκριθεί στα ως τώρα αιτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να λάβουν τόσο το μνημόνιο συνεργασίας του 2019 όσο και τη σύμβαση του 2020.

Το μνημόνιο συνεργασίας του 2019 και η σύμβαση του 2020, φέρουν το μεν πρώτο τις υπογραφές Καραμανλή και Hellenic Train (τότε ΤΡΑΙΝΟΣΕ), το δε δεύτερο την έγκριση του Δ.Σ. της εταιρείας. Όπως τονίζουν οι βουλευτές, τα δύο αυτά κείμενα προέβλεπαν επενδύσεις ύψους από 650 ως 750 εκατ. ευρώ από μέρους της εταιρείας, ενώ η σύμβαση που ήρθε στη Βουλή έριξε τις υποχρεώσεις της Hellenic Train κατά 600 εκατ. ευρώ περίπου, στα 160 εκατ. ευρώ.