Τρ. Αλεξιάδης: Δεν θα μάθει ο Έλληνας να κρυώνει και να πεινάει επειδή η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα

Για τη δραματική κατάσταση στην οποία ζουν πολίτες και επιχειρήσεις, για την ακρίβεια που υπονομεύει το ίδιο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και για την αλλοιωμένη εικόνα της πραγματικότητας που εμφανίζει η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο μίλησε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Ελλάδα FM ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.

 

Τόνισε δε με έμφαση «Δεν θα μάθει ο Έλληνας να ζει μέσα στην παγωνιά, δεν θα μάθει να κάνει μπάνιο με κρύο νερό, ούτε να έχει πρόβλημα διατροφής, επειδή η κυβέρνηση θέλει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και δεν παίρνει μέτρα, επειδή η κυβέρνηση δεν επιβάλει “νόμο και τάξη” στην αγορά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξει αυτή η πολιτική. Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η υπερφορολόγηση των πολιτών, μέσω της ακρίβειας και της αύξησης των τιμών και μάλιστα με τους πιο άδικους, τους έμμεσους φόρους που πλήττουν κυρίως τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα. Η κυβέρνηση μπορεί να πάρει μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ και η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, μπορεί να αξιοποιήσει τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργήθηκε από τα υπέρ-έσοδα που έχει συγκεντρώσει, από την υπέρ-φορολόγηση και να τον χρησιμοποιήσει για να ανακουφίσει τους πολίτες».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσα από την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα και την οποία αποκάλυψε μέσα στη Βουλή. Χωρίς καμία τεκμηρίωση και παραβιάζοντας οποιαδήποτε δεοντολογία, η κυβέρνηση “απάντησε” στις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, μέσω του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς καμία κοστολόγηση, από καμία επίσημη υπηρεσία. Για να ακολουθήσει η κατάθεση δυο τροπολογιών προς νομοθέτηση, από τις οποίες απουσίαζε η κοστολόγηση των μέτρων ! «Αποδεικνύεται η εξαπάτηση προς τον ελληνικό λαό, αποδεικνύεται η ανικανότητά τους, αλλά και για άλλη μια φορά, η υποστήριξη που απολαμβάνουν  από ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία είναι έτοιμα κάθε φορά να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραπληροφορούν και σιωπούν όταν η κυβέρνηση συλλαμβάνεται με την κατσίκα στη πλάτη».

 

Σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης δήλωσε πως «Η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων και ειδικά οι μικρομεσαίες είναι αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα και αυτό αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις διαδικασίες έγκρισης. Το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά συγκεκριμένες, μεγάλες και όπως καταγγέλθηκε, μετρημένες στα δάχτυλα επιχειρήσεις».

 

Κλείνοντας, ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο σκάνδαλο των υποκλοπών «Να σας θυμίσω ότι η ΝΔ παρέπεμψε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ σε δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος, χωρίς να έχει ζημιώσει το Ελληνικό δημόσιο ούτε κατά ένα ευρώ ! Αντίθετα ωφέλησε το ελληνικό δημόσιο με την αύξηση των εσόδων του δημοσίου. Το σκάνδαλο των υποκλοπών σίγουρα αποτελεί ένα κορυφαίο σκάνδαλο και φωτογραφίζει συγκεκριμένες ευθύνες. Η δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί με ταχύτερους ρυθμούς και όχι να κρύβεται ή να καθυστερεί. Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να αφήσουμε περιπτώσεις που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο και που δημιούργησαν τόσα προβλήματα να περάσουν έτσι. Ας ετοιμάζονται λοιπόν για το τι πρόκειται να γίνει την επόμενη περίοδο, διότι ευτυχώς έχουμε εκλογές και οι εκλογές θα βάλουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του».

 

Ακούστε το ηχητικό: