Πλήρης ανατροπή στο θάνατο Βαλυράκη

Η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη καταγγέλλει πως ο θάνατος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και όχι σε ατύχημα.

Συνεχίζεται να ξεμπλέκεται το κουβάρι της ιστορίας που οδήγησε στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, μετά από την καταγγελία της συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, η οποία κατήγγειλε ότι ο θάνατος οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και όχι σε ατύχημα.

Συγκεκριμένα, η Μίνα Παπαθεοδώρου σε επιστολή που έστειλε πως τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, σημειώνει πως «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βέβαια η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Παράλληλα, αναφέρει ότι τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θαλάσσα κατά τον χρόνο του συμβάντος.

Επίσης, η επιστολή καταλήγει στο εξής: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Η ιατροδικαστή εξέταση για την αιτία θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ολοκληρώθηκε. Το πόρισμα του ιατροδικαστή κάνει λόγο για βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ έδειξε κακώσεις και στην πλάγια αριστερή του λαιμού, πιθανόν από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός του Σήφη Βαλυράκη, ενώ δεν διαπιστώθηκε να είχε υποστεί έμφραγμα νωρίτερα.

Η προγραμματισμένη κηδεία του άτυχου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, που θα γινόταν αύριο Τετάρτη στη μία μετά το μεσημέρι, στο κοιμητήριο Παπάγου, αναβάλλεται.

Ειδικότερα, κατά απαίτηση της οικογένειας αναβάλλεται προς το παρόν η κηδεία του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη.

Yπενθυμίζουμε, πως ο πρώην υπουργός βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Κυριακής από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στο Πεζονήσι Ερέτριας.

#menoume_speedy