Το Κοινωνικό Εθελοντικό  Δίκτυο «# Κανείς_ Μόνος» , με πρωτοβουλία και στήριξη της Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελίας Λιακούλη και σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων- Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών,  το Θεσσαλικό Θέατρο και το Εργαστήρι Θεάτρου του Θεσσαλικού Θεάτρου,  το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ-Εργαστήρι Ζωής, πραγματοποιούν εκδήλωση , την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 , στο Μύλο του Παππά, στον χώρο εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου , στον 2ο όροφο στις 18.00 μ.μ.

Η εκδήλωση θα έχει ως θέμα: « Η Γυναίκα στον Πόλεμο» ,   στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ως φόρο τιμής στο πρόσωπο και τους συμβολισμούς της γυναικείας αγωνιστικότητας και στωικότητας, κατά την περίοδο πολέμων και με ιδιαίτερες αναφορές στην ανεκτίμητη προσφορά των Γυναικών ανά τον κόσμο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα πλαισιωθεί από αφηγήσεις – μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν τη θηριωδία του πολέμου , από Θεατρικό Δρώμενο του Εργαστηρίου του Θεσσαλικού Θεάτρου, από μουσικές αναφορικά με το δράμα του πολέμου καθώς και της  ανθρωπιστικής κρίσης της προσφυγιάς.

Το Εργαστήρι της Δημιουργικής Γραφής του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, με κείμενα που θα σχετίζονται με το θέμα της ημέρας, θα εμψυχώσει τους παρευρισκομένους ώστε όλοι από κοινού, στο τέλος της εκδήλωσης να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός αφηγήματος που θα αποτελέσει το αποτύπωμα της βραδιάς και ταυτόχρονα το ΗΧΗΡΟ «ΟΧΙ» ,  έναντι σε κάθε μορφή βίας και πολέμου.

Να σημειωθεί  ότι όσοι επιθυμούν , θα υπάρξει από τα μέλη του Κοινωνικού  Εθελοντικού Δικτύου «# Κανείς _ Μόνος»,  συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας: συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας, γάλα, ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, και είδη ατομικής υγιεινής   καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό: αποστειρωμένες γάζες, επίδεσμοι, ταινίες για συγκράτηση γαζών, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως παρακεταμόλη, betadine, Οινόπνευμα και σύριγγες.

Η συμμετοχή όλων των συμπολιτών  μας είναι επιθυμητή, ως ελάχιστο δείγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων  υγειονομικών  μέτρων κατά  της πανδημίας.