Αλέκος Φλαμπουράρης ΣΥΡΙΖΑ Ακρίβεια
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τις πρακτικές της κυβέρνησης καυτηριάζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης μέσα από άρθρο του στο Παρόν, υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί απεγνωσμένα την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στο δικέφαλο “τέρας” που καταβροχθίζει καθημερινά τα δύο πολυτιμότερα αγαθά για τον πολίτη, την Υγεία και την επιβίωση».

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη εκπορεύονται από τις ιδεολογικές και πολιτικές επιλογές που βρίσκονται στον πυρήνα της δεξιάς και της νεοφιλελεύθερης ΝΔ και τονίζει πως «οι υποστηρικτές του καθεστώτος που επιδιώκει να επιβάλλει η ΝΔ δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν είναι όμως εξωφρενικό να παρεμβαίνουν και σε εσωκομματικές διαδικασίες, γιατί τι άλλο σηματοδοτούν τοποθετήσεις οι οποίες αντί να στοχεύουν στην ενδυνάμωση του κόμματος που υποστηρίζουν, επιτίθενται στην αξιωματική αντιπολίτευση, τον Τσίπρα και τη δυνατότητα δημιουργίας προοδευτικής συνεργασίας;».

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης στην παρέμβαση του υπογραμμίζει πως: «Οι προοδευτικές δυνάμεις με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. έχουν για άλλη μια φορά το ιστορικό χρέος να εγκολπωθούν το κοινό αίσθημα και να συγκροτήσουν συνεργασίες κι αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, οι οποίες θα αναχαιτίσουν την καταστροφή, ξαναδίνοντας νέα πνοή με κοινωνικό και προοδευτικό πρόσημο στην ανάταξη της χώρας και θα ανατρέψουν στο τέλος την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του καθεστώτος Μητσοτάκη».