Το ΚΚΕ στο πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ καταψηφίζει μια συνολική στρατηγική και πολιτική που φορτώνει με βάρη τον λαό, την οποία στηρίζουν και τα άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, είτε ως κυβερνήσεις είτε ως αντιπολίτευση, επισήμανε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89».

 

Οι αρνητικές συνέπειες από την κακοκαιρία έχουν τη σφραγίδα και της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων, όπως οι συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα ιδιωτικοποιημένα δίκτυα της Ενέργειας, η ιδιωτικοποιημένη ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ο Γ. Γκιόκας.

Όλα αυτά θα αναδείξει το ΚΚΕ στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, επισήμανε, προσθέτοντας ότι πίσω από όλα τα θέματα που βασανίζουν αυτή τη στιγμή τον λαό, όπως ακρίβεια, πανδημία, φυσικές καταστροφές έως και την εξωτερική πολιτική, υπάρχει μία στρατηγική την οποία υπηρετούν με συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και στην προμετωπίδα της έχει τη διασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών αναγκών. 

Κατέληξε λέγοντας πως «μεγάλη μομφή που πρέπει να απευθύνει ο λαός απέναντι στην ασκούμενη πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων της Αθήνας και του Δήμου Πατρέων το Σάββατο στο Σύνταγμα, για μέτρα προστασίας που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός και από την πανδημία, αλλά και από τα φυσικά φαινόμενα που τον πλήττουν καταστροφικά κάθε φορά».