Γ. Μπουρνούς: Πάμε για δεύτερη λίστα Πέτσα με τη σφραγίδα Αυγενάκη (Ηχητικό)

[ad_1]

“Οδηγούμαστε στην εργαλειοποίηση του αθλητισμού, ολυμπιονικών και πρωταθλητών μας και στην εργαλειοποίηση των αναγκών των ομοσπονδιών και των προβλημάτων τους με ένα τελείως παλαιοκομματικό και «μαυρογιαλούρικο» τρόπο” υπογράμμισε ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Για τη συνάντηση με τους επικεφαλής του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, Β. Σεβαστή, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δ. Διαθεσόπουλο και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Α. Δημητρακόπουλο, την οποία είχε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας μίλησε Στο Κόκκινο ο τομεάρχης Αθλητισμού του κόμματος Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος συμμετείχε σε αυτή και επισήμανε ότι τα προβλήματα με τις παρεμβάσεις της ΝΔ, την ελλιπή χρηματοδότηση είναι πολλά, και πως πάμε για «λίστα Πέτσα Νο 2» καθώς είναι άγνωστα τα κριτήρια βάσει των οποίων θα μοιραστούν τα περιβόητα 12 εκατ. ευρώ για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Στην Αλέκα Ζουμή ο κ. Μπουρνούς εξήγησε ότι το ραντεβού αυτό εκκρεμούσε δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα καθώς η σύγκρουση που έχει επιλέξει ο Λευτέρης Αυγενάκης με συγκεκριμένες αθλητικές ομοσπονδίες και ανθρώπους του αθλητισμού δεν είναι καθόλου κρυφή, είναι φανερή και απροσχημάτιστη και ωμές είναι και οι κομματικές παρεμβάσεις στα τεκταινόμενα του αθλητισμού.

Έτσι οδηγούμαστε στην εργαλειοποίηση του αθλητισμού, ολυμπιονικών και πρωταθλητών μας και στην εργαλειοποίηση των αναγκών των ομοσπονδιών και των προβλημάτων τους με ένα τελείως παλαιοκομματικό και «μαυρογιαλούρικο» τρόπο προκειμένου να προβληθεί ο λαοπρόβλητος υφυπουργός και να δώσει μια τελείως επίπλαστη εικόνα ευρύτατης συναίνεσης στα σχέδια του και να δοξαστεί για ακόμα μια φορά ο ίδιος και η ΝΔ, επισήμανε ο κ. Μπουρνούς.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μετά την πανδημία και το lockdown, καθώς και για τις νέες μειώσεις στις αθλητικές επιχορηγήσεις που ανακοινώθηκαν από τη ΓΓΑ, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία Ομοσπονδιών και Σωματείων.

Παράλληλα, κατήγγειλαν διαρκείς πολιτικές παρεμβάσεις μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών και φωτογραφικών τροπολογιών του υφυπουργού Αθλητισμού, με στόχο τον πολιτικό έλεγχο των αθλητικών ομοσπονδιών ενόψει των εκλογών του φθινοπώρου» συνεχίζει η ανακοίνωση.

 

 

[ad_2]

Πηγή : AVGI