«Ο κ. Σημίτης παρόμοια θέματα έχει ξαναβάλει στη δημόσια κουβέντα. Αυτή η συζήτηση έχει μια ιστορική –περισσότερο- σημασία για την οποία θα χρειαζόμασταν πολύ χρόνο. Αυτό που έχω να πω είναι πως τα πεπραγμένα της Κυβερνήσεως Καραμανλή στην εξωτερική πολιτική, όχι μόνο στα ελληνοτουρκικά, αλλά σε όλο το φάσμα των εθνικών μας θεμάτων, έχει δικαιωθεί πολλαπλώς από το 2009 και μετά.»

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Τάσος Γαϊτάνης –μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης – το πρόσφατο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη, που χαρακτηρίστηκε ως επίθεση κατά των κυβερνήσεων Καραμανλή για τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών ζητημάτων, ερωτηθείς για το γεγονός και για το ότι δεν υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση τις προηγούμενες μέρες από τη Ν.Δ.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της αντιμετώπισης της πανδημίας και τις αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική αντιπρόταση που μπορεί να συζητηθεί με πολιτικούς όρους στον δημόσιο διάλογο. Τι επιλέγει να κάνει; Να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις. Όπως για παράδειγμα με τον διαγωνισμό για τα self test που δήθεν γινόταν “στη ζούλα” για μια εταιρεία με τον κ. Μητσοτάκη “πλασιέ”.

Ντροπή να χρησιμοποιούνται τέτοιες εκφράσεις και τελικά η ίδια η πραγματικότητα απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο διαγωνισμός έγινε με 31 εταιρείες χωρίς τη συγκεκριμένη. Προχθες μας ο κ. Τσίπρας μας είπε πως αυτό΄ήταν ευθύνη των στελεχών του. Είναι δική του η ευθύνη όμως.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις για το θέμα και 52 μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας έκαναν ερώτηση στη Βουλή. Άρα ποιος διασπείρει και εκμεταλλεύεται ψευδείς ειδήσεις για να κάνει αντιπολίτευση;»