Το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα απέκλεισε κατηγορηματικά μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δυνατότητα για να μειώνουμε όλα τα έσοδα του κράτους δεν έχουμε. Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και πρόσθεσε πως όταν μια κυβέρνηση παίζει με την οικονομία, ο λαός το πληρώνει ακριβά.

«Ο,τι μέτρο θα λάβουμε θα είναι νοικοκυρεμένο και εντός προϋπολογισμού (…) Δεν παίζουμε με την οικονομια, το ζήσαμε στο παρελθόν, δεν θα το ξαναζήσουμε» είπε.

«Δεν είναι δυνατόν να αποφύγουμε τελείως τον πληθωρισμό στην Ελλάδα (…) Πρέπει οπωσδήποτε η κυβέρνηση τους διαθέσιμους πόρους που έχει να τους διαθέσει με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο» εξήγησε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης.

«Οι νεκροί είναι πλεόν στο 100% ανεμβολίαστοι»

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας και τον αριθμό των νεκρών καθημερινά είπε: «Ακολουθεί μια σταθερά πτωτική πορεία και η ζωή μας επανέρχεται σιγά – σιγά σε μια ολοένα και μεγαλύτερη κανονικότητα. Οι νεκροί πλέον είναι στο 100% μόνο ανεμβολίαστοι άνω των 60. Είναι άνθρωποι τους οποίους δυστυχώς δεν καταφέραμε να τους πείσουμε να μην φέρουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Δεν μπορώ την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για τους νεκρούς και σε όσα μέτρα πήραμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 έχει πει “όχι”».

«Είχαμε κρύψει κάτω από το χαλί την οπαδική βία»

Για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη ως «ένα σοκαριστικό γεγονός για το οποίο δεν μπορεί παρά να υπάρξει η απόλυτη αντίδραση της πολιτείας», μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Γι’ αυτό γίνεται σήμερα η σύσκεψη με τον κ. πρωθυπουργό. Η οπαδική βία είναι ένα πρόβλημα που “είχαμε κρύψει κάτω από το χαλί” ως κοινωνία και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να το τελειώσει. Και θα το τελειώσει», είπε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Πηγή:topontiki