1.ΠΟΙΟΙ ΧΆΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Η κρίση στην Ουκρανία προκαλείται από τις ΗΠΑ για να αυξήσουν τις εξαγωγές τους σε φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Στόχος είναι η αγορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη γι’ αυτό και η κλιμάκωση της έντασης . Η είδηση ότι στις 5 Φεβρουαρίου η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία που δημοσιεύθηκε από τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης και ήταν fake news έγινε για να σταθμιστούν οι αντιδράσεις που θα προκληθούν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Η σκόπιμη καθυστέρηση της λειτουργίας  του αγωγού Nord Stream 2 και το επακόλουθο έλλειμμα στην ΕΕ ήρθε να καλύψει  το πανάκριβο  υγροποιημένο φυσικό αέριο που εξάγουν οι ΗΠΑ.

Το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται στην Ευρώπη, κατά κόρον, διότι σε σύγκριση με το πετρέλαιο και τον άνθρακα οι δυσμενείς επιπτώσεις που εκπέμπει η καύση του στο περιβάλλον είναι μικρότερες . Γι’ αυτό το λόγο αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό για την μετάβαση στις ΑΠΕ.Η κρίση στην Ουκρανία δεν είναι τυχαία. Το γεωπολιτικό πόκερ που παίζεται το έχει μάλλον κερδίσει η Ρωσία. Η εκπαραθύρωση της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή αγορά του φυσικού αερίου δεν είναι εύκολη.

Το κόστος το πληρώνουν οι καταναλωτές και τα υπερκέρδη καρπώνονται οι ολιγάρχες σε Ε.Ε και ΗΠΑ

2.ΑΓΡΟΤΕΣ

Έχουμε τα μπλόκα των αγροτών.

Οι αγρότες δικαίως ζητούν να μην πληρώνουν το τέλος της αναπροσαρμογής για το ηλεκτρικό ρεύμα από το οποίο κερδίζουν συγκεκριμένες εταιρείες Οι αγρότες  είδαν ξαφνικά το κόστος της παραγωγής τους να εκτοξεύεται λόγω της  πολύ μεγάλης αύξησης των τιμών των καυσίμων και όλων των αγροτικών εφοδίων. Αδυνατούν να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία.

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών είναι όχι μόνο δίκαια αλλά και απολύτως απαραίτητα για τον πρωτογενή τομέα. Η Κυβέρνηση οφείλει να  καταργήσει το ΦΠΑ στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές και να τους παρέχει αφορολόγητο πετρέλαιο. Ο φόβος της επισιτιστικής κρίσης είναι ορατός.

3.ΑΚΡΊΒΕΙΑ

Ο πληθωρισμός ξεπερνάει το 6 %. Ο πραγματικός πληθωρισμός και τα νοικοκυριά ξεπερνάει το 25%. Η εκρηκτική αύξηση των τιμών στην Ελλάδα ήρθε για να μείνει, διαψεύδοντας όλες τις αναφορές Υπουργών και λοιπών επιτελικών. Τις ανατιμήσεις δεν τις αντιλαμβάνονται το ίδιο ο Έλληνας εργαζόμενο με τον Ολλανδό ή Γερμανό . Έχουμε την υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη, το ακριβότερο ρεύμα και τους χαμηλότερους μισθούς. Έχουμε περιορίσει και την ποσότητα και την ποιότητα των αγαθών διατροφής. Ο λογαριασμός του ρεύματος ξεπερνά τον μισθό μας και αυτό είναι πολιτική απόφαση.