Εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα βρίσκεται η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία την ώρα που η χώρα είναι πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό στα τρόφιμα, έσπευσε να αξιολογήσεις τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ακρίβεια κατά 1 δισ. ευρώ περισσότερα, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Όπως επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος παππάς με παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής «ο κ. Μητσοτάκης μεθόδευσε να επισπευσθεί η αξιολόγηση των προτάσεων που κάναμε για την ακρίβεια από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ). Και έρχεται το ΓΛΚ και εκθέτει ανεπανόρθωτα το οικονομικό σας επιτελείο»

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι «πριν από έναν μήνα οι κκ Θεοχάρης και Πετραλιάς είχαν δώσει στη δημοσιότητα, σε στυλ Σκέρτσου, αξιολογήσεις για τις προτάσεις μας, οι οποίες έχουν πέσει έξω κατά 1 δισ. ευρώ. Όχι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά κατά το ΓΛΚ».

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούσε με 500 εκατ. ευρώ απόκλιση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μείωση των συντελεστών στον ΦΠΑ, με 300 εκατ. ευρώ απόκλιση τη μείωση στους ειδικούς συντελεστές και κατά 200 εκατ. ευρώ απόκλιση τη μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ).

«Πρόκειται για ένα ηχηρό χαστούκι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρόσθεσε:

Το δεύτερο που δείχνει η δεν θέλετε να φορολογήσετε τα υπερκέρδη, που κάνετε ότι δεν βλέπετε, δεν θέλετε να αξιοποιήσετε τα υπερπλεονάσματα, που ανήλθαν σε 2,5 δισ. ευρώ για το 2022, σε 1,8 δισ. ευρώ για το 2023 και με βάση τις εαρινές θα φτάσουν στα 660 εκατ. ευρώ για το 2024». Είστε απολύτως εκτεθειμένοι. Και κυρίως ναυάγησε το σχέδιο Μητσοτάκη να παραλάβει την έκθεση του ΓΛΚ σήμερα για να την αξιοποιήσει, διαστρεβλώνοντάς την, αύριο», τόνισε καταλήγοντας ο Νίκος Παππάς, και κάλεσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «να δικαιολογήσει αυτές τις σκανδαλώδεις αποκλίσεις»