Την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του θα καταθέσει σήμερα το πρωί στις 11:30 στον Άρειο Πάγο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη που μετέχουν στην ίδρυση του κόμματος Κίνημα Δημοκρατίας για να κάνουν όλα τα τυπικά που απαιτούνται, μετά την εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στην οποία ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε τους βασικούς προγραμματικούς πυλώνες και το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινείται ο νέος κομματικός οργανισμός.

Αυτό είναι και το πρώτο επίσημο βήμα για τη συγκρότηση του νέου σχήματος, ενώ θα ακολουθήσουν και όλες οι κινήσεις για την πανελλαδική δικτύωση του κόμματος, την εγκατάσταση σε γραφεία και κυρίως τη διαμόρφωση του οργανωτικού πυρήνα – συλλογικά ηγετικά όργανα και προσδιορισμός του ιδρυτικού συνεδρίου.

Ποιος είναι ο αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα Σωτήρης Τσιακμάκης

Τον πρόεδρο ου Κινήματος Δημοκρατίας θα συνοδεύει, πέραν των βουλευτών και των στελεχών και ο αγωνιστής του Πολυτεχνείου, Σωτήρης Τσιακμάκης. Πρόκειται για μία από τις εμβληματικές, αλλά και σεμνές παρουσίες εκείνου του αγώνα.

Γεννήθηκε το 1946 στην Άμπελο Καρδίτσας όπου τελείωσε το Δημοτικό, συνέχισε το Γυμνάσιο στις Σοφάδες Καρδίτσας. Το 1964 πέρασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Α.Π.Θ. του οποίου παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα μέχρι τον Απρίλιο του 1967 που επιβλήθηκε η δικτατορία στην πατρίδα μας.

Το Μάιο του 1968 συνελήφθη για αντιδικτατορική δράση και μετά από ένα χρόνο, το Μάιο του 1969, καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης σε 10ετή κάθειρξη.

Μετά την καταδίκη του αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο επ’ αόριστο χωρίς απολογία. Το Νοέμβριο του 1972 αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας για 6 μήνες και εν τω μεταξύ χορηγείται αμνηστία και έτσι δεν ξαναφυλακίστηκε. Μετά την αμνήστευση κλήθηκε αμέσως στο Στρατό να υπηρετήσει και απολύθηκε με ειδικό Νόμο τον Μάρτιο του 1975.

Επανεγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο γιατί ήδη είχε αρθεί η επ’ αόριστο αποβολή του και το Δεκέμβριο του 1976 αποκτά το πτυχίο του Μαθηματικού. Η υγειονομική επιτροπή δεν του χορηγεί μέχρι το 1978 πιστοποιητικό υγείας και δεν μπορεί να καταθέσει τα χαρτιά του για διορισμό. Η αίτησή του γίνεται δεκτή το 1978 και διορίστηκε τον Οκτώβριο του 1982 στη Θεσσαλονίκη.

Έκτοτε υπηρέτησε σε πολλά σχολεία της μέσης εκπαίδευσης.

«Όλες οι προσπάθειές μου μαζί με το σύλλογο των καθηγητών στοχεύουν να μετατρέψουν το Σχολικό χώρο σε κέντρο πολιτισμού και προβληματισμού» έχει δηλώσει στο παρελθόν.

Πρόσφατα, κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, είχε συνοδεύσει τον Στέφανο Κασσελάκη, μαζί με την φαρμακοποιό του Πολυτεχνείου, Μέλπω Λεκατσά, στο μνημείο του πρώην ΕΑΤ -ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Ο Σωτήρης Τσιακμάκης και η Μέλπω Λεκατσά διηγήθηκαν τότε περιστατικά από τα όσα βίωσαν την περίοδο της επταετίας προς τους νεολαίους, που είχαν συγκεντρωθεί, προκειμένου να τους διαφωτίσουν με τις μαρτυρίες τους για τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.