Συζήτηση με εν ενεργεία αλλά και πρώην διεθνείς αθλήτριες και αθλητές της κωπηλασίας, που ζήτησαν να τον ενημερώσουν και προφορικά για όσα έχουν βιώσει, είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σύμφωνα με το typosthes.gr.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αννέτα Κυρίδου (οι καταγγελίες της εναντίον της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων, διαβιβάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Εισαγγελία από τον υφυπουργό Αθλητισμού), Μαρία Κυρίδου, Σπύρος Καλέτζης, Βασίλης Τσαλικίδης, Δέσποινα Τσιώλα, Αθηνά Αγγελοπούλου, Βασίλης Αγγελόπουλος, Δημήτρης Μπουκουβάλας, Ζήσης Μπουκουβάλας, Λευτέρης Κόνσολας, o γενικός διευθυντής-συντονιστής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής και ο αναπληρωτής του, Αλέξανδρος Κανδύλης.

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων να αθλούνται ελεύθερα και να αναπτύσσουν το άθλημα που αγαπούν εντός του πλαισίου κανόνων και αξιών. Σας ενθαρρύνουμε: “Σπάστε τη Σιωπή” και στεκόμαστε στο πλάι σας, αρωγοί και μπροστάρηδες, για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Μιλήστε άφοβα. Είμαστε δίπλα σας. Κανένας εκφοβισμός από κανέναν», υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός.

Η Αννέτα Κυρίδου δήλωσε πως «δεν απαντάμε στη βαρβαρότητα με βαρβαρότητα. Δεν στοχοποιούμε πρόσωπα, στοχεύουμε στην αλλαγή της κατάστασης».

Εν τω μεταξύ, εξακολουθούν να τίθενται εις γνώση του υφυπουργείου Αθλητισμού καταγγελίες που αφορούν σε παθογένειες λειτουργίας των Ομοσπονδιών. Οι καταγγελίες καταγράφονται και αξιολογούνται, για τις περαιτέρω ενέργειες, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ.

#menoumespeedy