Μανούσος Βολουδάκης: Πέθανε ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας

 

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης. Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Μανούσος Βολουδάκης εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007, ενώ επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019.

Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο συμμετείχε στις εξής επιτροπές της Βουλής: στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005- 2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Από τον Ιούνιο του 2012 ήταν Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

Είχε αποφοιτήσει από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ κατείχε και μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας.

Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη, και της Δάφνης.

Μετά την είδηση δια στόματος Τασούλα, στη Βουλή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, που εκείνη την ώρα πήρε τον λόγο, έκανε λόγο για “υπόδειγμα” πολιτικού, ενώ η Σοφία Σακοράφα από την πλευρά της συλλυπήθηκε την οικογένειά του.

Πηγή:news247.gr