Ούτε μία συγγνώμη για την αισχρή επίθεση της φρουράς του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τραμπούκισε την κόρη του Νίκου Πλακιά – την κοπέλα που έχασε τις δίδυμες αδερφές της και την ξαδέλφη της στα Τέμπη – όταν επιχείρησε με άλλα έξι νεαρά άτομα να διαμαρτυθεί για το έγκλημα κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, δεν βρήκε να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αντίθετα, μιλώντας σήμερα Τρίτη (28/5) στο ΟΡΕΝ, ο Παύλος Μαρινάκης έριξε την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο στη φρουρά του Κυρ. Μητσοτάκη «που ήθελε να επιβάλλει την τάξη». Κατά τα άλλα, κούνησε το δάχτυλο στα 7 παιδιά επειδή χάλασαν τη φιέστα του πρωθυπουργό και «είναι σημαντικό να σεβαστείς και αυτούς που έχουν έρθει να ακούσουν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάτι πήγε να ψελλίσει ότι υπήρξε κάποια «επικοινωνία σε ανθρώπινο επίπεδο» που έγινε χθες, αλλά δεν ήθελε να τη «διαφημίσει». «Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί που φώναζαν» επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ στο βίντεο ακούγεται ξεκάθαρα η κοπέλα να συστήνεται και να λέει τα ονόματα των δίδυμων αδελφών της και της ξαδέλφης της. Ισχυρίστηκε δε ψευδώς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην ομιλία τους «αφήστε να μιλήσουν», ενώ το βίντεο αποτυπώνει αδιάψευστα τον ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο τους απευθύνθηκε.

«Ούτε θέλω να πάρει δημοσιότητα αλλά υπάρχει απόλυτος σεβασμός στους ανθρώπους αυτούς και το μόνο αίτημα, είναι κοινό, είναι πάνδημο. Δικαιοσύνη χωρίς αστερίσκους αλλά αμερόληπτα και χωρίς να καπηλευόμαστε ειδικά προεκλογικά αυτή την υπόθεση» ήταν το μόνο που είχε να συμπληρώσει κάνοντας λόγο για «ιερό καθήκον της πολιτείας να αφήσει τη δικαιοσύνη ήσυχη να κάνει τη δουλειά της».