Σημεία από την ομιλία της Βουλευτή Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αναστασίας Γκαρά, για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη «Λίστα Πέτσα» και τη χειραγώγηση της κοινή γνώμης.

 

Η σημερινή συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής για τις «Λίστες Πέτσα» και τις δημοσκοπήσεις, αναδεικνύει το «ήθος» και τη διαχρονική πρακτική της ΝΔ: κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, ρουσφέτια, συγκάλυψη, χειραγώγηση, διαπλοκή, εκφοβισμός.

Το 2007 ήταν οι «τσάντες», το 2020 ήρθαν οι «Λίστες Πέτσα – Μητσοτάκη» με στόχο τη συγκάλυψη, την αδιαφάνεια, τη χειραγώγηση του κοινού. Κάθε «εποποιΐα» σας είναι και ένα πλήγμα στη δημοκρατία και την κοινωνία.

Εκατομμύρια ευρώ των φορολογούμενων δόθηκαν σε φίλους και κουμπάρους, για να εξαγοράσετε σιωπή και να κρύψετε τα σκάνδαλά σας, σε ανύπαρκτα ΜΜΕ ή άλλα με χαμηλή αναγνωσιμότητα που λίγους μήνες μετά έκλεισαν. Και όλα αυτά εν μέσω κρίσης και πανδημίας, με την κοινωνία να υποφέρει.

Οι ευθύνες για τα εκατομμύρια της Λίστας αποδείχθηκαν κατά την Εξεταστική, είναι βαριές και έχουν τις υπογραφές του Μητσοτάκη και του Πέτσα. Πρόκειται για απίστευτη κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, και το φαγοπότι θα συνεχιζόταν αν δεν σας ξεσκέπαζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρόκειται περί «λάθους» ή «ανικανότητας» της ΝΔ αλλά για συνειδητή πολιτική επιλογή: παρακάμψατε την εθνική νομοθεσία, το ΕΣΡ, αγνοήσατε τις ευρωπαϊκές οδηγίες, επιβάλατε ολική μονομέρεια στα ΜΜΕ γιατί το μόνο που σας νοιάζει είναι η επικοινωνία.

Έχετε νομοθετήσει δεκάδες ευνοϊκά μέτρα για τα ΜΜΕ: αναστολή πληρωμής της δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, φοροαπαλλαγές, μείωση του αριθμού των εργαζομένων. Ένα συνολικό «πλαίσιο» με στόχο τη ποδηγέτηση της ενημέρωσης.

Ότι δεν καταφέρατε να καλύψετε με τη «Λίστα Πέτσα – Μητσοτάκη» επιχειρείτε να το καλύψετε με δημοσκοπήσεις τύπου Opinion Poll και Abacus.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία: