Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων των δημοτικών ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) Αντώνη Διαμαντή είχε στο Ηράκλειο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης

 

 

Κατά τη συνάντηση ο βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στα δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του προγράμματος των vouchers των δύο τελευταίων ετών συνολικά 112.000 παιδιά (60.000 για 2020-21 και 52.000 για 2021-22), με πλήρεις φακέλους, έμειναν εκτός vouchers, αφήνοντας κενές θέσεις στα δημοτικά ΚΔΑΠ που θα μπορούσαν να τα φιλοξενήσουν.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογραμμισε την άρνηση της Κυβέρνησης να ψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία προβλεπόταν ότι τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ εντάσσονται ως οργανικές μονάδες στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, από κοινού με το προσωπικό των μονάδων που απασχολούνται αυτή της στιγμή στις δομές με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ή έργου, χρησιμοποιώντας μάλιστα και την προηγούμενη εμπειρία από ανάλογες πολιτικές, όπως η μετατροπή του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε δημοτική υπηρεσία με μόνιμους δημοτικούς υπαλλήλους.

Κατά τη συζήτηση τονίστηκε η σημασία των εξειδικευμένων επιστημόνων και παιδαγωγών που στη συντριπτική τους πλειοψηφία λειτουργούν τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ επί σειρά ετών, πολλοί εξ αυτών από την ίδρυσή τους εδώ και 20 χρόνια.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης δεσμεύτηκε με τη σειρά του για την εξάντληση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων το επόμενο διάστημα σε συνεννόηση με τους αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη διασφάλιση του θεσμού της Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών και των εργαζομένων που το υπηρετούν όλα τα τελευταία χρόνια, καθώς και της χρηματοδότησής του από ευρωπαϊκούς ή εθνικούς πόρους.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης με το νέο ΔΣ του ΠΑΣΕΚΔΑΠ που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή οι αρμόδιοι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κοιν. Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης και Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης.