ΣΥΡΙΖΑ
Facebook
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Ανυπαρξία σχεδιασμού για τις αθλητικές υποδομές. Απραξία δύο χρόνων”.
Είναι χαρακτηριστική η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα των αθλητικών υποδομών και ιδιαίτερα του κλειστού γυμναστήριου της πόλης των Ιωαννίνων, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών. Έχουν ήδη συμπληρωθεί περισσότερα από δύο χρόνια με επικοινωνιακά παιχνίδια, χωρίς σχεδιασμό και όραμα.
Στην περιοχή μας, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε ο αθλητικός σχεδιασμός και η υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια, από πλήρη διαφάνεια και με στοχευμένες παρεμβάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης των δημόσιων αθλητικών υποδομών της πόλης. Τα αποτελέσματα «χειροπιαστά» όπως η θεαματική αύξηση της συμμετοχής των συμπολιτών μας στην προπόνηση και στην άθληση και η δυνατότητα φιλοξενίας και διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.
Και δεν μείναμε μόνο στα παραπάνω. Υπήρχε στον προγραμματισμό της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η δέσμευση για ανέγερση ενός μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη, όπως ανακοινώθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα. Να σημειωθεί ότι είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραχωρηθεί από το Δήμο Ιωαννιτών η απαιτούμενη έκταση στην περιοχή του Βοτανικού.
Ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου όφειλαν να διεκδικήσουν την υλοποίηση του έργου της κατασκευής του νέου κλειστού από την παρούσα κυβέρνηση. Αντί για αυτό εδώ και δύο χρόνια δεν έκαναν τίποτα άλλο, εκτός από επικοινωνιακά παιχνίδια και προφορικές αναφορές για τη μεταφορά ενός κλειστού προκάτ γυμναστηρίου από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Χάθηκαν δύο πολύτιμα χρόνια από τους εμπλεκόμενους φορείς και την πολιτεία χωρίς να συνεχιστεί η προσπάθεια βελτίωσης και αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών της πόλης.
Δύο χρόνια απραξίας, κατά τα οποία η Περιφερειακή Αρχή και ο Δήμος Ιωαννιτών μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, εμπαίζουν την τοπική κοινωνία, με τις αλλεπάλληλες προφορικές δεσμεύσεις και διαφορετικές κάθε φορά εκτιμήσεις τους, για τη μεταφορά του κλειστού γυμναστηρίου.
Τα ερωτήματα παραμένουν και ζητούν δημόσιες και υπεύθυνες απαντήσεις από την Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή:
• Ποιος ήταν ο αθλητικός σχεδιασμός από την ανάληψη των καθηκόντων τους;
• Γιατί δεν διεκδίκησαν την κατασκευή του νέου κλειστού και εγκατέλειψαν την υλοποίησή του;
• Τι ακριβώς θα έρθει στην πόλη μας;
• Υπάρχουν μελέτες και κοστολόγηση της αποσυναρμολόγησης, της μεταφοράς και της εκ νέου συναρμολόγησης των υλικών της κατασκευής που σχεδιάζουν να φέρουν στην πόλη;
• Πόσα θα στοιχίσει τελικά η επιλογή της δημιουργίας κλειστού προκάτ γυμναστηρίου, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το κόστος μεταφοράς του από το Ελληνικό όσο και το κόστος μετατροπής του σε αθλητική εγκατάσταση αλλά και το κόστος συντήρησής του δεδομένης της παλαιότητας των υλικών;
• Υπάρχουν τελικά μελέτες; Θα αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη μεταφορά και με ποια δεδομένα;
• Μήπως τελικά στοιχίζει παραπάνω από την επιλογή κατασκευής ενός καινούργιου σύγχρονου γυμναστήριου;
Είναι σταθερές και γνωστές οι θέσεις μας, ότι η πόλη έχει ανάγκη από ένα νέο, σύγχρονο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο για την εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των ατομικών και ομαδικών αθλημάτων κλειστού χώρου όπως και η δημιουργία μικρών κλειστών αθλητικών χώρων, παράλληλα με τη βελτίωση των υπαρχόντων και τη δημιουργία νέων σχολικών γυμναστηρίων.