Έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο βρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου, προχωρώντας σε δήλωση για την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πέριξ του ΑΠΘ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αφού πρώτα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου διαπραγματεύτηκε αρκετή ώρα.
Όπως αναφέρει και η ίδια: «Μπήκαμε στο χώρο ΑΠΘ επιμένοντας στο αυτονόητο: να μείνει το πανεπιστήμιο τόπος ειρήνης και μάθησης, να αποτραπεί κάθε απόπειρα αστυνομικής καταστολής στο χώρο του Πανεπιστημίου, να γίνει σεβαστό το αυτοδιοίκητο.»
Η Κατερίνα Νοτοπούλου μάχεται και επιδιώκει ότι περνά από το χέρι της για να μείνει το Πανεπιστήμιο ελεύθερο, αυτοδιοίκητο και δημοκρατικό.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο από εχθές. Μετά τα απαράδεκτα αποτροπιαστικά σκηνικά στη Νέα Σμύρνη, βλέπουμε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της πόλης μας να είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις της Αστυνομίας. Έχουμε καλέσει να αποχωρήσουν και να λυθεί η υπόθεση ειρηνικά. Η βία δεν έχει καμία θέση στο Πανεπιστήμιο της πόλης μας και όλοι οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να το ζητήσουμε, να το διεκδικήσουμε και να το καταφέρουμε».
Αναλυτικά οι δηλώσεις της:
«Η Βία δε χωρά στο ΑΠΘ.
Η σημερινή επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη σήμανε την προσπάθεια στοχοποίησης της νεολαίας, την κλιμάκωση της βίας ως άλλη μία κατρακύλα στο δημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Το βράδυ κατά την ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας περικύκλωσαν το ΑΠΘ δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ μάθαμε ότι είχαν φτάσει αύρες νερού.
Βρεθήκαμε σχεδόν απο την πρώτη στιγμή στο ΑΠΘ, με τους συντρόφους Γιάννη Αμμανατίδη, Δώρα Αυγέρη, Κώστα Αμπατζά, Γιώργο Αγγελόπουλο, Άρη Στυλιανού, Θωμά
Σιώμο, μπήκαμε στο χώρο ΑΠΘ επιμένοντας στο αυτονόητο: να μείνει το πανεπιστήμιο τόπος ειρήνης και μάθησης, να αποτραπεί κάθε απόπειρα αστυνομικής καταστολής στο χώρο του Πανεπιστημίου, να γίνει σεβαστό το αυτοδιοίκητο.
Ζητήσαμε μαζί με εμάς να μπουν και οι δημοσιογράφοι της πόλης που με ειλικρινή αγωνία ήταν εκεί για να αναμεταδώσουν την αλήθεια αλλα τους είχε απαγορευτεί η είσοδος.
Σημαντική η συμβολή των ακαδημαικών δασκάλων των φοιτητών που αφενός υπερασπίστηκαν το Πανεπιστήμιο αφετέρου προσπάθησαν να ανοίξουν διάλογο για την ειρηνική εξεύρεση λύσης με τους φοιτητές.
Για σήμερα απετράπη -προς το παρόν- το σχέδιο Χρυσοχοΐδη, αποκλιμακώθηκε η ένταση και επικράτησε η λογική.
Θα κάνουμε και αύριο και πάντα ότι περνά από το χέρι μας για να μείνει το Πανεπιστήμιο μας ελεύθερο, αυτοδιοίκητο και δημοκρατικό.
Είναι υπόθεση όλων μας.»
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
#menoumespeedy