Την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού και τις προοπτικές του μετά την πανδημία συζητούν σήμερα στις 7 το απόγευμα σε ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση για τον Τουρισμό η Τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και η Τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων.

Τα θέματα της συζήτησης

1) Ο Τουρισμός στην σημερινή πραγματικότητα και οι ανάγκες της επόμενης μέρας.

2) Αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας zoom και θα ξεκινήσει με σύντομες τοποθετήσεις από τους παρακάτω εκπροσώπους τομέων:

1) Εκπρόσωπος Ξεναγών ν. Χανίων (Σεβαστιάνα Σούκη)2) Εκπρόσωπος Ξενοδοχουπαλλήλων ν. Χανίων (Μανώλης Μπαμιάκης) 3) Σύλλογος επιχειρηματιών εστίασης νομού Χανίων. (Βασίλης Οικονομάκος Πρόεδρος) 4) Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Νομού Χανίων (Χρήστος Μυλωνάκης Πρόεδρος) 5) Σύλλογος ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων δυτικής Κρήτης. (Ιάκωβος Καζάκος Πρόεδρος) 6) Ομοσπονδία ενοικιαζόμενων δωματίων. (Κωνσταντίνος Πρώιμος Πρόεδρος) 7) Σύλλογος ξενοδόχων (Γιαννούλης Μανόλης Πρόεδρος) 9) Σύνδεσμος τουριστικών γραφείων Δυτικής Κρήτης (Γελασάκης Αντώνης Πρόεδρος) 10) Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Αντώνης Ροκάκης Πρόεδρος) 11) Δήμος Χανίων (Γιάννης Γιαννακάκης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού) 12) Περιφέρεια Κρήτης (Αντώνης Παπαδεράκης Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας) Παρέμβαση Βουλευτή Σύριζα Χανίων Παύλου Πολάκη Στην συνέχεια ο Κυριάκος Κώτσογλου Εντεταλμένος Σύμβουλος για τον Τουρισμό και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης, θα παρουσιάσει: «Την σημερινή πραγματικότητα σε σχέση με τον τουρισμό στην περιοχή μας.» Τα κεντρικά θέματα θα αναπτύξουν:

1) Ο Τουρισμός στην σημερινή πραγματικότητα και οι ανάγκες της επόμενης μέρας. Εισηγήτρια: Κατερίνα Νοτοπούλου Τομεάρχης Τουρισμού

2) Αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.Εισηγήτρια: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Τομεάρχης Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων.

Στην πλατφόρμα του zoom θα έχουν δυνατότητα συμμετοχής όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και θα μπορούν να υποβάλουν γραπτές ερωτήσεις. Η συζήτηση θα προβληθεί ελεύθερα μέσα από την ιστοσελίδα του https://www.chanialivetv.gr/, από το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και του xania live tv στο YouTube καθώς και το facebook.