Η Εφημερίδα των Συντακτών

[ad_1]

Σε εστία της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει αναδειχθεί τις τελευταίες ώρες, γηροκομείο της Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας, μέσα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε ομογενείς ηλικιωμένοι, ενώ υπάρχουν άλλα 75 κρούσματα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μελβούρνη, οι τρεις άντρες και δύο γυναίκες ήταν τρόφιμοι στο γηροκομείο της «Βασιλειάδας» που βρίσκεται σε προάστιο της Μελβούρνης και ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Τα 75 επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν σε 48 τρόφιμους και 27 μέλη του προσωπικού, ενώ αρκετοί από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους.

Τη διαχείριση έχουν πλέον αναλάβει οι Ομοσπονδιακές Αρχές της χώρας, με κλιμάκιο ειδικών να βρίσκεται επί τόπου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, όπως το Aged Care Quality and Safety Commission και η κυβέρνηση της Πολιτείας της Βικτόρια.

Ανάμεσα στο προσωπικό υπάρχουν και διερμηνείς για την εξυπηρέτηση των ομογενών – τροφίμων του γηροκομείου, ενώ ο αρμόδιος Ομοσπονδιακός υπουργός για τους Ηλικιωμένους Richard Colbeck δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την παροχή πληροφοριών σε τρόφιμους και συγγενείς τους, καθώς και για τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Την ίδια ώρα και ενώ η Μελβούρνη βρίσκεται ήδη στη δεύτερη εβδομάδα της νέας καραντίνας, τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνουν, προκαλώντας την ανησυχία των ειδικών, οι οποίοι δεν αποκλείουν τη λήψη συμπληρωματικών, αυστηρότερων μέτρων.

Το τελευταίο 24ωρο, η πολιτεία της Βικτόρια κατέγραψε ακόμη 300 νέα περιστατικά και έξι νεκρούς με τον αριθμό των θυμάτων να αποτελεί ρεκόρ για 24ωρη καταγραφή. Όλοι οι νεκροί ήταν ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών.

Χθες, η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως η οικονομική ζημιά για τη χώρα είναι η χειρότερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας έρευνα που εκτιμά πως μέχρι τα Χριστούγεννα, ένας στους 10 Αυστραλούς θα έχει χάσει τη δουλειά του.

[ad_2]

Πηγή : EFSYN