Του Σπύρου Σιδέρη

Ξεκίνησε σήμερα η διάθεση των δωρεάν σελφ τεστ για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αλλά η πλατφόρμα για τα δυο δωρεάν σελφ τεστ που έπρεπε να ανοίξει για τους πολίτες στις 3 Ιανουαρίου όπως είχε ανακοινώσει η Κυβέρνηση παραμένει ακόμα κλειστή.

Θα μου πεις τώρα ποιος πολίτης ενδιαφέρεται για δωρεάν τεστ, όταν το πλαφόν που έβαλε η κυβέρνηση με 7 ευρώ το rapid και 47 το μοριακό μας δίνει τη δυνατότητα να το κάνουμε σε νέες μειωμένες τιμές. Λεφτά υπάρχουν εξάλλου υπάρχουν. Η ανάπτυξη πάει βζιιιν και η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% είναι τέτοια που καλύπτει τα έξοδα για σχεδόν δυο rapid test τον μήνα ή ενός μοριακού σε 3,5 μήνες.

Τι κι αν τα κρούσματα ξεπερνούν τα 50 χιλιάδες καθημερινά, τι κι αν τα ενεργά κρούσματα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπερβαίνουν τις 300 χιλιάδες και οι θάνατοι τις 21 χιλιάδες.

Κανένα πρόβλημα, τα σχολεία θα ανοίξουν με τρία δωρεάν σελφ τεστ τη βδομάδα, γι αυτό από σήμερα διατίθενται δωρεάν 5 σελφ τεστ για δυο βδομάδες.

Ένα μέτρο που θα περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας στην κοινότητα και θα την περιορίσει μόνο στα σπίτια των μαθητών. Μιλάμε για το αγλάισμα της επιστημοσύνης.

Αν ζούσε ο Παστέρ θα είχε σχίσει τα πτυχία του ή θα είχε ζητήσει ταχύρρυθμη εκπαίδευση από την Νίκη Κεραμέως του αποφασίζομεν και διατάσσομεν γιατί αυτή ξέρει.

Ευτυχώς οι μεγάλοι επιστήμονες μας έχουν αφήσει χρόνους και δεν βλέπουν τους σημερινούς Έλληνες επιστήμονες, εντάξει όχι όλους, που άγονται και φέρονται από τους πολιτικούς, ανάλογα με τις επιταγές τους.

Γιατί ο καλός σημερινός επιστήμονας, στην Ελλάδα, αν δεν μπορέσει να επιχειρηματολογήσει υπέρ των κυβερνώντων θα μας αφήσει και θα πάει αλλού.

Θα πάει εκεί που υπάρχει διαχωρισμός της επιστήμης από την πολιτική, του Κράτους από την Εκκλησία κλπ κλπ.

Αλλά ας όψεται που η ανάγκη για ανέλιξη και καταξίωση περνάει από την όποια εξουσία, δεξιά ή αριστερή δεν έχει σημασία.

Εξάλλου ποιος ασχολείται με την δουλειά, την σοβαρή την με ήθος και αξιοπρέπεια που κάνουν χιλιάδες επιστήμονες αλλά δεν τους ξέρουν ούτε οι γείτονες τους. Η

Ας μην μιλήσουμε για εμάς τους δημοσιογράφους που ορισμένους επιστήμονς τους γνωρίζουμε αν έχουν καμιά διεθνή επιτυχία. Όπως συνέβη και με τον καλύτερο γενικό ιατρό στην Ευρώπη, που είναι Έλληνας και πήρε το βραβείο πέντε αστέρων το 2019 και εμείς τον αποθεώνουμε το 2022.

Όπως έλεγε κι ένας γνωστός, ωραία χρόνια, αγνά!!! #menoumespeedy