Κ.Νοτοπούλου: Τα Ειδικά Σχολεία στο έλεός τους

Νοτοπούλου

Την επιτακτική ανάγκη για ασφαλείς συνθήκες σε ειδικά σχολεία και εξειδικευμένα μέτρα, ανέδειξε με δήλωση η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί”, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σύμφωνα με την Κ.Νοτοπούλου “Παραμένουν ανοχύρωτες, και χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας οι δομές Ειδικής Αγωγής, μετά την κυβερνητική απόφαση, για μη συμπερίληψη αυτών, στο μέτρο αναστολής λειτουργίας”.

Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ανέφερε πως η ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής), εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ, καθώς και οι γονείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, ζητώντας “τα αυτονόητα” (μέτρα προστασίας).

Ακόμη, η Κ.Νοτοπούλου τόνισε πως για μια ακόμα φορά οι παραπάνω, “είναι αόρατοι για την Κυβέρνηση, παρά τις συχνές επικλήσεις στο συναίσθημα από μεριά του Πρωθυπουργού.

▪ Αόρατες οι δομές Ειδικής Αγωγής.
▪ Αόρατοι οι εκπαιδευτικοί.
▪ Αόρατοι οι μαθητές.
▪ Αόρατοι οι γονείς και κηδεμόνες τους.”

Επιπλέον, η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” κατήγγειλε πως η πολιτεία δεν απαντά καν στις εκκλήσεις που γίνονται μέχρι τώρα από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τα μέτρα προστασίας, ενώ διερωτάται:

“Πού είναι η ευαισθησία σας κ. Μητσοτάκη;”

“Καλούμε την Κυβέρνηση να καλύψει όλα τα αιτήματα και να σταματήσει να κωφεύει. Να σταματήσει να συμπεριφέρεται με κυνισμό πάνω σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι.”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια παρέθεσε μια σειρά από μέτρα τα οποία καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει:

▪ Να γίνονται εβδομαδιαία, δωρεάν τεστ στα ΚΕΣΥ, στο προσωπικό και τους μαθητές των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής, με τη συγκατάθεση των γονέων τους και να τους παρέχει πακέτα με γάντια και μάσκες. Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να έχουν ένα μόνο ζευγάρι γαντιών και μασκών για ολόκληρη τη μέρα.

▪ Να γίνεται άμεσα παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία και στα ΚΕΣΥ της χώρας, όπου υπάρχει κρούσμα ιχνηλάτησης.

▪ Να μεριμνήσει για το προσωπικό καθαριότητας και να κάνει ειδικές ρυθμίσεις για τα ακατάλληλα σχολεία.

Όσο αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, η Κ.Νοτοπούλου περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί ως “τραγική” και “επικίνδυνη” ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του Δημάρχου Κ. Ζέρβα, κατηγορώντας τον πως έχει το μυαλό του μόνο στον στολισμό της πόλης:

“Η κατάσταση είναι τραγική. Είναι επικίνδυνη. Εκπαιδευτικοί φοβισμένοι.
Γονείς, αντιλαμβανόμενοι το σοβαρό κίνδυνο ζητούν να κλείσουν τα σχολεία αν δε ληφθούν ακόμα και τώρα μέτρα. Ορισμένοι δε, θα κινηθούν νομικά. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν σχολικά λεωφορεία, που μεταφέρουν παιδιά με 100% πληρότητα, χωρίς μάσκες από περιοχή σε περιοχή. Μαθητές σχολείων προέρχονται και από ιδρύματα, οπότε ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι προφανής.

Καλούμε τους “τοπικούς άρχοντες” της πόλης να μεριμνήσουν για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα της ΣΕΕΠΕΑ κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα:
▪ Εβδομαδιαία, δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μετά από τη συγκατάθεσή τους.
▪ Γενναίο πακέτο για γάντια και μάσκες.
▪ Εξασφάλιση κατάλληλης κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής για τη στέγαση των ΚΕΣΥ και ΣΜΕΑΕ της Περιφερειακής Διεύθυνσης.
▪ Μείωση των μαθητών ανά τμήμα στα Ειδικά Σχολεία.
▪ Εξασφάλιση όλου του αναγκαίου προσωπικού σε ΚΕΣΥ, ΣΜΕΑΕ, ΕΔΕΑΥ.
▪ Τοποθέτηση σχολικών Νοσηλευτών σε όλα τα σχολεία.
▪ Άδειες Ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, χωρίς τον περιορισμό που βάζει η υπουργική απόφαση.
▪ Εξασφάλιση επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας σε ΚΕΣΥ και ΣΜΕΑΕ.”

Κύριε Ζέρβα το μυαλό σας το έχετε μόνο στο στολισμό της πόλης.
Συνδεθείτε με την πραγματικότητα, σταματήστε να αδιαφορείτε και ικανοποιήστε ΤΩΡΑ όλα τα αιτήματα, που κάνετε ότι δε γνωρίζετε.
Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Έχουμε να κάνουμε με παιδικές ψυχές.
Επιτέλους!! Πάρτε θέση!
Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν ΧΘΕΣ!
Τι ακριβώς περιμένετε;”