O ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Αντώνης Μανιτάκης, ανάφερε πως το πολιτικό φάντασμα των δεκαετιών του ‘60 και του ‘70 παραμένει ο θεσμός του πανεπιστημιακού ασύλου στη χώρα μας, σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ φοιτητών και Αστυνομίας στο ΑΠΘ. Ο κ. Μανιτάκης καταδικάζει την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης της πρυτανείας στο ΑΠΘ από μερίδα φοιτητών που αντιδρούν στο νόμο Κεραμέως.

Ο Αντώνης Μανιτάκης υπογραμμίζει ότι την ώρα που γίνονται κοσμογονικές ανακατατάξεις και εξελίξεις, την ώρα που η επιστήμη κάνει θαύματα και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαζόμαστε με ξένα πανεπιστήμια για να επιβιώσουμε εμείς ασχολούμαστε με το άσυλο όταν καμιά χώρα δεν ασχολείται μαζί του.

Σχολιάζοντας στο ethnos.gr την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ ο κ. Μανιτάκης αναρωτήθηκε «για πόσο καιρό ακόμη θα γίνονται ανεκτές οι καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από ασήμαντες και αξιοθρήνητες μειοψηφίες που διατείνονται ότι ενεργούν στο όνομα και το συμφέρον όλων των φοιτητών και ενώ είναι γνωστό ότι παρακινούνται από κόμματα και πολιτικές οργανώσεις. Για πόσο καιρό ακόμη θα μπορούν να καταπατούν αυθαίρετα και βίαια το ίδιο το πανεπιστημιακό άσυλο της διδασκαλίας, της έρευνας και της επιστήμης που οι ίδιοι διατείνονται ότι υπερασπίζονται. Οι ενέργειες αυτές είναι προφανώς και έκνομες και παράνομες και ηθικά και πολιτικά καταδικαστέες. Προκαλούν οι ίδιες την επέμβαση του κράτους δικαίου το οποίο είναι ταγμένο από το Σύνταγμα να υπερασπίζεται τα δικαιώματα, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων των πολιτών».