Η άρνηση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως να συνατήσει την ΟΛΜΕ, επέφερε ολική ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Η άρνηση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως να συνατήσει την ΟΛΜΕ, επέφερε ολική ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Η ΟΛΜΕ ζήτησε να συναντήσει την Υπουργό προκειμένου να συζητήσουν για την τηλεκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων. Ωστόσο η απάντηση που εισέπραξε ήταν αρνητική από την Υπουργό που δε θέλησε να συναντήσει το ΔΣ της ομοσπονδίας.

Μάλιστα η αντιπρόταση ήταν να δεχθεί μόνο 3 άτομα του προδρείου, όχι η ίδια ή η πολιτική ηγεσία, αλλά  η γενική γραμματέας του υπουργείου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας. Τηρώντας λοιπόν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας και να συζητηθούν τα επείγοντα θέματα.

Ούτε αυτή τη φορά όμως έγινε η επιθυμητή συνάντηση. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ.Θ.Τσούχλος: “Δυστυχώς εχει χαθεί νήμα επικοινωνίας με την υπουργό, έχουμε να επικοινωνήσουμε από 8 Οκτωβρίου, έχουν περασει 2 ολόκληροι μήνες. Δεν είναι θετικό αυτό το βήμα. Εδώ και δύο εβδομάδες ζητήσαμε να συναντηθούμε και δεν παίρνουμε απάντηση”.

Τελικώς η ΟΛΜΕ προχώρησε σε έκδοση ανακοίνωσης σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό. Αναλυτικά:

“Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε από τις 20 Νοεμβρίου ζητήσει να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για να συζητηθούν όλα τα θέματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, αίτημα στο οποίο ουδέποτε δόθηκε απάντηση.

Σήμερα 3.12.20, αντιπροσωπεία του ΔΣ, όπως είχε ανακοινώσει από την 1η Δεκεμβρίου, προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΑΙΘ, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, απαιτώντας συνάντηση με την υπουργό Παιδείας.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έδειξε η αστυνομία, η οποία έσπευσε να επικοινωνήσει με το ΔΣ για να μάθει ποιος είναι ο υπεύθυνος της συγκέντρωσης και πόσοι θα παραστούν στο ΥΠΑΙΘ, παρά η υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας, οι οποίες αρνήθηκαν να δεχθούν συνάντηση με την Ομοσπονδία.

Η έλλειψη διαλόγου και η αντιδημοκρατικότητα αποτελούν πλέον πάγια τακτική του ΥΠΑΙΘ, παρότι τα τεράστια προβλήματα της τηλεκπαίδευσης παραμένουν, μέτρα ασφαλείας για το άνοιγμα των σχολείων δεν λαμβάνονται, τα χιλιάδες κενά δεν καλύπτονται με προσλήψεις και τα ειδικά σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Και ενώ τα παραπάνω ζητήματα εξακολουθούν να ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, αντί να επιλύσει τα προβλήματα, κατέθεσε, και πάλι εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, για το οποίο επίσης αρνείται να ακούσει τις θέσεις και τις προτάσεις της ΟΛΜΕ”.