ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ: «Κανένας φοιτητής, που πληροί τις προϋποθέσεις, χωρίς Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα»

Το δίκαιο αίτημα φοιτητών για την επαναλειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος θέτουν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ερώτησή τους προς την Υπουργό Παιδείας, έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

 

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «Την έντονη ανησυχία και την αγωνία τους εκφράζουν φοιτητές και γονείς για το ορατό ενδεχόμενο να αποκλειστούν από τη χορήγηση του  Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.  Πρόκειται για φοιτητές εν δυνάμει δικαιούχους του Επιδόματος, οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να προβούν σε οριστική υποβολή των αιτήσεων τους λόγω τεχνικών προβλημάτων της ψηφιακής πλατφόρμας stegastiko.minedu.gov.gr».

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «η χορήγηση του επιδόματος στο σύνολο των δικαιούχων, σε μία περίοδο μάλιστα που η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με ένα σαρωτικό κύμα ακρίβειας, θα επιτρέψει στους φοιτητές και στις οικογένειές τους να καλύψουν ένα μέρος των βασικών τους αναγκών».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Την έντονη ανησυχία και την αγωνία τους εκφράζουν φοιτητές και γονείς για το ορατό ενδεχόμενο να αποκλειστούν από τη χορήγηση του  Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Πρόκειται για φοιτητές εν δυνάμει δικαιούχους του Επιδόματος, οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να προβούν σε οριστική υποβολή των αιτήσεων τους λόγω τεχνικών προβλημάτων της ψηφιακής πλατφόρμας stegastiko.minedu.gov.gr, μέσα σε μια ασφυκτική προθεσμία μόλις τριών ημερών, από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο δόθηκε η δυνατότητα της εκ νέου υποβολής αιτήματος για τη χορήγηση του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος.

Σε μία περίοδο μάλιστα που η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με ένα σαρωτικό κύμα ακρίβειας η χορήγηση του επιδόματος στο σύνολο των δικαιούχων θα επιτρέψει στους φοιτητές και στις οικογένειές τους να καλύψουν ένα μέρος των βασικών τους αναγκών.

Για τους παραπάνω λόγους ομάδα γονέων και φοιτητών δικαιούχων του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος ζητά από το Υπουργείο να ανοίξει εκ νέου η ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου να λάβει το επίδομα το σύνολο των δικαιούχων.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κα Υπουργέ:

Προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου να επιτρέψει την εκ νέου υποβολή αιτημάτων για όσους φοιτητές δικαιούχους του επιδόματος δεν κατάφεραν λόγω τεχνικών προβλημάτων της ψηφιακής πλατφόρμας να προβούν σε οριστική υποβολή των αιτήσεων τους;