Στην επιτροπή Δεοντολογίας για να δώσει εξηγήσεις παραπέμπεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

 

«Ο κ. Πολάκης θα έχει όλο τον χρόνο να εξηγήσει όλα όσα είπε και έκανε χθες στην επιτροπή δεοντολογίας στην οποία παραπέμπεται», σημείωσε ο κ. Τασούλας με τον Γιάννη Ραγκούση να ζητά τον λόγο αλλά να μην τον παίρνει.

Όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση αυτή προκάλεσε «έκρηξη» στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Γιάννη Ραγκούση να ωρύεται προς το προεδρείο που δεν του έδινε τον λόγο και προς τον πρόεδρο, φωνάζοντας «ντροπή σου». «Ντροπή μου, ντρέπομαι» απάντησε ειρωνικά ο Κώστας Τασούλας.

 

Η κόντρα Ραγκούση – Τασούλα

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γιάννης Ραγκούσης σηκώνοντας τόνους, απευθυνόμενος τόσο προς τον κ. Τασούλα όσο και προς την κυβέρνηση. «Όσο η δεξιά δεν θα ξεχνά τι σημαίνει δεξιά τόσο ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχνά τι σημαίνει τι σημαίνει δεξιά , τι σημαίνει Novartis τι σημαίνει το σκάνδαλο του κουκουλώματος που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη σε αυτό τον τόπο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Ραγκούσης.

Οι γαλάζιοι βουλευτές αντέδρασαν έντονα στις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πάρει τις απαντήσεις του», είπε με την σειρά του ο κ. Τασούλας, την στιγμή που ο Γ. Ραγκούσης εγκαλούσε την πλειοψηφία διότι «έχει ξεπεράσει τα όρια και τις κόκκινες γραμμές»! «Δεν μπορεί να είναι να είναι ο ελέφαντας μέσα στο κτίριο και να κάνετε ότι δεν τον βλέπετε», είπε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας στον Πρόεδρο της Βουλής «πρωτοφανή αντιδημοκρατική ενέργεια του Χαράλαμπου Αθανασίου να αφαιρέσει τον λόγο από Έλληνα βουλευτή διότι διαφωνούσε με αυτά που έλεγε».

 

 Η ομιλία του Παύλου Πολάκη

«Δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας του Κοινοβουλίου, ο προεδρεύων έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών χθες» ανέφερε και πρόσθεσε πως ο Χαράλαμπος Αθανασίου μιλούσε πάνω του, σταμάτησε την κοινοβουλευτική διαδικασία λέγοντας ότι θα πάει στον πρόεδρο της Βουλής για να βάλει μομφή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν έδωσε το λόγο σε άλλον ομιλητή.

Έτσι, ο Π. Πολάκης ανέφερε ότι ο ίδιος περίμενε στο βήμα να έρθει ο Κ. Τασούλας να του βάλει μομφή, ενώ πρόσθεσε ότι ο Αδ. Γεωργιάδης δεν ζήτησε να συνεχίσει την ομιλία του.

«Έχουν απογυμνωθεί όλα σας τα επιχειρήματα για το πραξικόπημα χθες» υπογράμμισε.

 

Αγωγή του Άδωνι στον Πολάκη

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας πως «είναι καταγεγραμμένο στο βίντεο η παραίνεσή μου προς τον κύριο Αθανασίου να μην διακοπεί η ομιλία του κυρίου Πολάκη». Η αμφιλεγόμενη ενέργεια του Αθανασίου δεν έτυχε κάλυψης ούτε από τον πρόεδρο της βουλής ο οποίος σε εμφανώς δύσκολη θέση σχολίασε πως «η απόφαση κρίνεται, αλλά η αντίδραση στην απόφαση δεν μπορεί να γίνεται με αυτόν τον τρόπο.» (σ.σ. εννοεί τα όσα έπραξε ο Π.Πολάκης όταν του αφαιρέθηκε ο λόγος.)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε υψηλούς τόνους, απάντησε τόσο στον Π. Πολάκη όσο και στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και στον κ. Ραγκούση. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «Πολάκειο βούρκο», με το οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ξαναμιλήσει παρά μόνο στο δικαστήριο όπου θα του καταθέσει αγωγή. Την ίδια ώρα κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής για την επιλογή του να κρατήσει ίσες αποστάσεις, εξισώνοντας τον ίδιο με τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.