Παρέμβαση για τα ομοφοβικά σχόλια Κούγια  κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Τη διενέργεια ποινικής έρευνας ζητά ο Άρειος Πάγος, για τα ομοφοβικά σχόλια του Αλέξη Κούγια κατά του Στέφανου Κασσελάκη. 

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παράγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο τη διερεύνηση των δηλώσεων ως προς τον αν αντίκεινται στον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά αναφορικά με την προσβολή προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Αναλυτικά η επίθεση Κούγια σε Κασσελάκη

Η υπόθεση με τον ξυλοδαρμό τηε συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα από τον ίδιο αλλά και το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έχουν προκαλέσει έντονη συζήτηση και πολλοί έχουν σχολιάσει το τι συνέβη αλλά και την απόφαση του εισαγγελέα.

Θέση για το περιστατικό πήρε το πρωί της Τρίτης και ο συνάδελφος του δικηγόρου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος υποστήριξε ότι «Ήταν υπερβολική η δίωξη που του ασκήθηκε, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, αποδέχθηκε την πράξη του».

Η αναφορά αυτή του ποινικολόγου προκάλεσε την λογική αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter τόνισε ότι «Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας», ενώ έστειλε και το μήνυμά του κατά της έμφυλης βίας.

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας.

Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση.

Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι.

Στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ο Αλέξης Κούγιας χρησιμοποιώντας ντροπιαστικούς χαρακτηρισμούς τόσο για τον ίδιο το Στέφανο Κασσελάκη όσο και για το σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ.

Πιο συγκεκριμένα μέσω ανακοίνωσης του δικηγορικού του γραφείου, αναφέρει ότι: «Οι επιλογές Κασσελάκη είναι γνωστές και δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στο γάμο τους αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ».

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

448407508 340129372456064 9137615883251530376 n

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση από τον ποινικολόγο και με νέα ανάρτησή του τονίζει ότι ο «αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει», ενώ σημειώνει ότι «Προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα».

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη

Με την παρουσία μου ως τώρα στη χώρα μας, για ένα πράγμα μπορώ να είμαι 100% περήφανος.

Που προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα.

Αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από την χώρα. Και είναι καιρός η γενιά μου να κυβερνήσει και να φτιάξει τον τόπο μας.

Υ.Γ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους.