O Aναστάσης Ασκητάς,στο προσωπικό του λογαριασμό, σχολίασε την πολίτικη επικαιρότητα για την συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

 

Δείτε την ανάρτηση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συμφωνία με την Αίγυπτο θα ψηφίσει “εγώ δεν ασχολούμαι με τα πολιτικά”. Διότι, το “παρών” δεν είναι πολιτική στάση. Και μην μου πει κανείς ότι αιτιολογείται από το κείμενο που κυκλοφόρησε.

Και ακόμα περισσότερο, δεν είναι πολιτική στάση, όταν μιλάμε για τον φορέα που εκπροσωπεί το 32% του εκλογικού σώματος και το μεγαλύτερο ρεύμα των δημοκρατικών ανθρώπων της χώρας.

Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για την παραίτηση της αντιπολίτευσης από το δικαίωμά της να κάνει αντιπολίτευση;

Καλές οι αιτιάσεις περί αποκλεισμού του αντιπολιτευτικού λόγου από τα ΜΜΕ και σε γενικές γραμμές συμφωνώ, αλλά για να φτάσουμε στο σημείο να αποκλείεται ο αντιπολιτευτικός λόγος, πρέπει πρώτα να υπάρχει.

Είναι πολύ επικίνδυνο για τις λαϊκές δυνάμεις που ακολουθούν παραδοσιακά τη δημοκρατική παράταξη, με όποιες εκφράσεις της, να μην μπορούν να διακρίνουν αντίλογο στα ζητήματα κομβικής σημασίας (πανδημία, οικονομία, εξωτερική πολιτική).

Καλώς ή κακώς, αυτά τα θέματα τρέχουν τον τελευταίο καιρό. Αυτή είναι η γεωγραφία και δεν αλλάζει. Το να μην έχεις απαντήσεις σε αυτά τα θέματα και να τρέχεις πίσω από τον Μητσοτάκη και τον Δένδια (ο οποίος δεν ήξερε καν ότι υπήρχε συμφωνία με την Αίγυπτο), ποιον βοηθάει;

Βοηθάει τον ελληνικό λαό να καταλάβει τι γίνεται; Βοηθάει τους λαϊκούς ανθρώπους να απαγκιστρωθούν από πολιτικές δυνάμεις που με την πατριδοκαπηλία, τους έχουν δεσμεύσει σε φορείς που τους επιτίθενται ταξικά;

Αν συνυπολογίσουμε πως το ΜέΡΑ25 δυσκολεύεται να αρθρώσει θέσεις σε μη οικονομικά ζητήματα και το ΚΚΕ έχει τις σταθερές θέσεις του, τότε όταν έρθει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή, οι Έλληνες πολίτες, θα ακούσουν αντίλογο μόνο από τον τύπο που πουλούσε επιστολές του Ιησού. Και θα καθόμαστε όλοι μαζί να αναρωτιόμαστε γιατί ανεβαίνει η ακροδεξιά και γιατί έγινε ξανά οργανικό μέλος της επίσημης δεξιάς. Και θα είναι αργά.

Κανείς δε ζητάει από την Αριστερά να κάνει αντιπολίτευση ύφους και ήθους Πρεσπών και Ματιού. Αυτά είναι για τους άλλους, τους πατριδοκάπηλους τυμβωρύχους. Αλλά οι πολίτες ζητούν εκπροσώπηση των αιτημάτων τους και κριτική σε μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει και στους τρεις τομείς που καίνε αυτή την περίοδο (οικονομία, πανδημία, ελληνοτουρκικά).

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει: “Και ασφαλώς δεν μπορούμε να δεχθούμε την αυθαίρετη θέση που κατέθεσε στον ΟΗΕ η Τουρκία, ότι από τον 28ο και πέρα δεν μπορεί να υπάρξει οριοθέτηση» και “πρέπει να υπάρξει οριοθέτηση με την Αίγυπτο λαμβάνοντας υπόψη όλη τη Ρόδο και όχι τη μισή.”

Και στη Συμφωνία με την Αίγυπτο ακριβώς δεν υπάρχει οριοθέτηση πέρα από τον 28ο και δεν παίρνει υπόψη όλη τη Ρόδο. Όταν βάζεις αυτά τα δύο κομβικά χαρακτηριστικά, για ποιο λόγο ντρέπεσαι να ψηφίσεις “όχι”;

Έχουν περάσει σχεδόν 14 μήνες από τις εκλογές, η κυβέρνηση πνίγεται στην ανικανότητά της και δεν υπάρχει εναλλακτική, γιατί η αντιπολίτευση σέρνεται πίσω από τον Μητσοτάκη;