Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για κοινή εθνική γραμμή- Δεν αρκούν οι κατ΄ιδίαν συναντήσεις του Πρωθυπουργού
Εδώ και πολύ καιρό, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζητά να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, για να αποφασιστεί μία κοινή γραμμή απέναντι στην Τουρκία. Είναι θετικό βήμα η ενέργεια του Πρωθυπουργού να συναντήσει κατ΄ ιδίαν τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά δεν είναι αρκετό και γίνεται με καθυστέρηση. Η τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται συνεχώς τον τελευταίο καιρό. Ο Ερντογάν δήλωσε πρόσφατα ότι δε χρειάζεται την άδεια κανενός για τις ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε μια σειρά επιθετικών ενεργειών, που ξεκινά από τις προσφυγικές ροές και συνεχίζει με την απόπειρα στον Έβρο, το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο και την πρόθεση διεξαγωγής ερευνών από το πλοίο Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Εμείς, χρειάζεται να είμαστε ψύχραιμοι και έτοιμοι. Να κάνουμε γνωστό σε φίλους και αντιπάλους, ότι ως χώρα έχουμε κάποιες κόκκινες γραμμές. Σαφώς θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για ειρηνική επίλυση των προβλημάτων, που είναι η υφαλοκρηπίδα και η οριοθέτηση της ΑΟΖ. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια όρια, που θα πρέπει η Τουρκία να γνωρίζει ότι, αν ξεπεραστούν, θα αντιδράσουμε.
Υφαλοκρηπίδα και οριοθέτηση ΑΟΖ, τα μόνα θέματα διαλόγου με τους Τούρκους
Είναι γεγονός, ότι η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται. Δεν είναι τυχαία η ημερομηνία που έχει επιλέξει ο κ. Ερντογάν για τις προκλητικές του ενέργειες. Αύριο είναι 24 Ιουλίου. Η 24η Ιουλίου ήταν η ημερομηνία υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία η Τουρκία αμφισβητεί και προσπαθεί να αναθεωρήσει. Στις 24 Ιουλίου, επίσης, έχει προγραμματιστεί η προσευχή στην Αγια Σοφιά και ενδεχομένως θα γίνει και ο απόπλους του Ορούτς Ρέϊς. Όλα αυτά σηματοδοτούν κάτι. Οι Τούρκοι προσπαθούν να μας αναγκάσουν να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου αλλά να συζητήσουμε αυτά που εκείνοι θέλουν. Αυτό που εμείς σταθερά λέμε είναι, ότι συζητάμε μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Και μόνο αν συμφωνήσουμε ότι αυτά είναι τα θέματα προς συζήτηση, τότε να γίνει προσφυγή στη Χάγη. Αυτές είναι εδώ και χρόνια οι απόψεις μας. Θα πρέπει όμως να κινητοποιηθούν όχι μόνο οι δικές μας δυνάμεις αλλά και όλες εκείνες οι δυνάμεις στις οποίες εμείς συμμετέχουμε (Ε.Ε., ΝΑΤΟ, κλπ).
Η συμπεριφορά της κυβέρνησης δε συμβάλλει στη δημιουργία αρραγούς εσωτερικού μετώπου
Σε σχέση με το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, εμείς αιφνιδιαστήκαμε. Η κυβέρνηση είτε δεν το γνώριζε είτε δεν το πρόλαβε είτε αδράνησε. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στην Τουρκία να δημιουργήσει μία de facto κατάσταση. Η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να μείνει μόνο στα λόγια. Αν δεν υπάρξουν σημαντικές κυρώσεις για τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, δεν υπάρχει στην ουσία στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, στη διάσκεψη που έγινε τον Ιανουάριο στο Βερολίνο για το θέμα της Λιβύης, η Ελλάδα σε αντίθεση με την Τουρκία δε κλήθηκε να συμμετάσχει. Πρόσφατα, έγινε μια τριμερής συνάντηση ανάμεσα σε Γερμανία, Ελλάδα και Τουρκία, με πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνησης. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας το αποκάλυψε αυτό σε δηλώσεις του. Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα δε γνώριζε τίποτα για τη συνάντηση. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης στο εσωτερικό δεν είναι η ανάλογη, ώστε να δημιουργείται η εικόνα ενός αρραγούς μετώπου.
Υπάρχει σκάνδαλο φαρμάκου και είναι μία από της αιτίες της πολυετούς οικονομικής κρίσης
Σκάνδαλο στο φάρμακο υπήρξε και ενδεχομένως υπάρχει και σήμερα. Η Novartis είναι μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία. Η συμπεριφορά των εταιρειών εδώ και χρόνια ήταν τέτοια που ενίσχυε με διάφορους τρόπους τη μεγάλη κατανάλωση φαρμάκων. Το γεγονός ότι το φάρμακο έφτασε από 2,5 δις ευρώ το 2004 στα 5,1 δις ευρώ το 2009, σημαίνει ότι γίνεται μία κατάχρηση. Δέκα είναι τα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Μία από τις αιτίες που τη δημιούργησαν, είναι και το φάρμακο. Η δαπάνη για το φάρμακο ήταν πολύ μεγάλη και πέρα από τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου. Από αυτά τα δέκα χρόνια της κρίσης, τα τεσσερισήμισι, τα μισά σχεδόν, κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για σκάνδαλο Novartis. Υπάρχει σκάνδαλο φαρμάκου και ο ΣΥΡΙΖΑ το εκμεταλλεύτηκε για να χτυπήσει πολιτικούς αντιπάλους. Τι ελέγχους έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κρατικούς λειτουργούς ή γιατρούς για τη συμπεριφορά τους σε σχέση με το φάρμακο; Κανέναν απολύτως έλεγχο.
Καμία διαρροή από το Κίνημα Αλλαγής στην ψηφοφορία για την άσκηση δίωξης σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου
Το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα μικρά κόμματα που αποχώρησαν από την ψηφοφορία, δε συμμετείχαν ούτε στη διαδικασία των συζητήσεων πριν την ψηφοφορία, άρα είχε μια λογική η αποχώρησή τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως συμμετείχε. Αποχώρησε την τελευταία στιγμή από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, για να μην ψηφίσει. Γιατί έφυγε; Μήπως φοβήθηκε τις διαρροές; Από το Κίνημα Αλλαγής δεν υπήρξε καμία απολύτως διαρροή. Το λέω κατηγορηματικά και είμαι απολύτως σίγουρος. Επίσης, ας δούμε και το γεγονός ότι από τους δέκα κατηγορούμενους που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, πόσες υποθέσεις, όπως του κ. Ε. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά, μπήκαν στο αρχείο. Όλη αυτή η δικογραφία πήγε από τις δικαστικές αρχές στο αρχείο. Έτσι δεν είναι; Η δουλειά της Βουλής ολοκληρώθηκε. Από εδώ και στο εξής, για τη διερεύνηση του σκανδάλου αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη. Η Βουλή δεν ενοχοποίησε κανέναν και στέλνει τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη, για να αποφασίσει.
Ανεπαρκής η κυβερνητική πολιτική – μεγάλες οι απώλειες στον τουρισμό
Δυστυχώς τα γεγονότα μας ξεπέρασαν. Και αναφέρομαι στην πολιτική της κυβέρνησης. Η μισή θερινή τουριστική περίοδος έχει τελειώσει και υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά προβλήματα. Η κυβέρνηση άργησε πάρα πολύ σε σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, την έλλειψη οργανωμένων δομών ελέγχου στις εισόδους της χώρας, το θέμα της δημιουργία ξενοδοχείων covid-19. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να θολώσει η εικόνα της χώρας ως ασφαλούς προορισμού. Η τουριστική σεζόν τελειώνει με αρνητικά αποτελέσματα
Για να ακούσετε το ηχητικό πατήστε εδώ
#επικοινωνουμε_ελευθερα
#paramenoume_speedy