Για τους κυβερνητικούς χειρισμούς απέναντι στηδιαρκή τουρκική προκλητικότητα

Είναι αλήθεια ότι εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα η προκλητικότητα των Τούρκων έχει αυξηθεί κατακόρυφα.Χρειάζεται μια πιο δυναμική αντιμετώπιση από την Ελληνική Κυβέρνηση,κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.Σε θέματα Εθνικής σημασίας, όπως το Ελληνοτουρκικό, όπου απειλούνταιη ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και η εθνική ακεραιότητα, η ομοψυχία είναι στοιχείο απαραίτητο.Είναι αλήθεια ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα έγινε πολύ επιθετική,περισσότερο για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και λιγότερο για λόγους  εξωτερικής πολιτικής.

Το ζήτημα όμως είναι τι κάνουμε εμείς.Πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που εγγυάται τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Άποψή μας είναι, να χαραχθεί μια εθνική πολιτική μετά από συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών γιατί η Τουρκία είναι απρόβλεπτη,αν κρίνουμε τις κινήσεις που έκανε στην Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη. Υλοποιεί μια επιθετική πολιτική, που την στηρίζει κατά πρώτο στο στρατιωτικό μέγεθός της,κατά δεύτερο στις σχέσεις που έχει με την Αμερική και τη Γερμανία και τρίτο στον ενισχυμένο στρατιωτικό εξοπλισμό της.

Πρέπει να υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας, με την ενίσχυση όλων των πολιτικών αρχηγών,ώστε να βγαίνει προς τα έξω ότι είμαστε ενωμένοι.

Ανέτοιμη η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για το άνοιγμα του τουρισμού

Αν και υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για σωστούς χειρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης, δυστυχώς δημιουργήθηκαν προβλήματα στο άνοιγμα του τουρισμού. Θα έπρεπε να έχουμε οργανωθεί καλύτερα,γνωρίζοντας ότι ο τουριστικός τομέας είναι καθοριστικός για τη χώρα. Γύρω από τον τουρισμό εργάζονται 900 χιλ. περίπου άνθρωποι,οι οποίοι σ’ αυτή τη φάση δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Πολλές επιχειρήσεις είναι κλειστές,άλλες λειτουργούν με ελαστικό ωράριο.Οι προοπτικές δεν είναι καλές και η κυβέρνηση έχει τις ευθύνες της.

Η Βόρεια Ελλάδα στηρίζεται κατά βάση στον οδικό τουρισμό. Το τελωνείο των Ευζώνων στο νομό Κιλκίς, ενώτο πρωί άνοιξε, το απόγευμα της ίδιας ημέρας έκλεισε και δεν θα ανοίξει έως τις 15 του τρέχοντος μήνα, εξαιτίας του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί με τις ταξιδιωτικές φόρμες που πρέπει να συμπληρώνονται από τους ταξιδιώτες.Αποτέλεσμα αυτού του κακού χειρισμού ήταν να έχουμε πολλές ακυρώσεις ταξιδιών.Επίσης το ζήτημα αναδείχθηκε με την γερμανική TUI,όταν οι Γερμανοί απείλησαν ότι δεν θα έρθουν στην Ελλάδα.Ο τουρισμός είναι μια «μηχανή» που στηρίζει πάνω από το 20% το ΑΕΠ της χώρας. Φτάσαμε στην καρδιά του καλοκαιριού και η κυβέρνηση με το αρμόδιο Υπουργείο ήταν ανέτοιμοι.

Στηδιαχείριση των εθνικών θεμάτων η κυβέρνηση είχε τη στήριξή μας, κάτι που η ίδια δεν έπραξε ως αντιπολίτευση

Η κυβέρνηση πιστώνεται θετικά την αντιμετώπιση της πανδημίας και το χειρισμό του  ζητήματος του Έβρου, όπου έπραξε τα αυτονόητα. Κάτι που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.Όμως, η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος με υπουργό τον κ. Παπουτσή επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και η πρόταση  κατασκευής φράχτη 22 χλμ στα σύνορα,δεν στηρίχθηκε από την τότε αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δύσκολα έπονται στον τουρισμό και την οικονομία

Στη χώρα περάσαμε την πανδημία με πολύ καλή διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης, επειδή ο Πρωθυπουργός άκουσε τους επιστήμονες,αλλά είχε και τη στήριξη των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Τα θετικά αποτελέσματα ήταν ορατά και η κυβέρνηση διαχειρίστηκε επικοινωνιακά καλά το ζήτημα της πανδημίας.

Τα δύσκολα όμως θα έρθουν με την οικονομική πανδημία που θα αντιμετωπίσουμε το προσεχές Φθινόπωρο, με όλες τις αρνητικές συνέπειες, κυρίως στον τουρισμό.Σήμερα που μιλάμε, έχουν ανοίξει μόλις 1.000 από τα 10.000 ξενοδοχεία της Επικράτειας.

Οεθνικός τουρισμός έπρεπε να στηριχθεί.Στις 4 Μαϊου το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε σχέδιο εσωτερικού τουρισμού,με προϋπολογισμό 750 εκατ. Ευρώ, που προέβλεπε στήριξη με 250 ευρώ και 5 διανυκτερεύσεις,με ωφελούμενους 3 εκατ. Έλληνες και δημιουργία 7 εκατ. ημερομισθίων για τους εργαζόμενους. Δεν θα λυνόταν βέβαια απολύτως το πρόβλημα αλλάθα μπορούσε να δημιουργήσει μια βάση για την επόμενη χρονιά,μέχρι να ανασυνταχθεί και ο τουρισμόςαλλά και η οικονομία.

Δυσανάλογο το βάρος που επωμίζεται ο νομός Κιλκίς στο προσφυγικό/μεταναστευτικό

Το camp της Ν.Καβάλας έχει φτάσει να έχει 1800 πρόσφυγες-μετανάστες, έχοντας ξεπεράσει το ποσοστό του 1% σε αναλογία  με τον πληθυσμό του νομού, όπως είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση. Σήμερα, αυτό το ποσοστό αγγίζει το 3%.Κάθε μέρα μετακινούνται προς τα σύνορα με τα τρένα που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 200 μετανάστες, που φτάνουν έως και τα σύνορα με το κράτος των Σκοπίων. Ανάλογη είναι και η εικόνα στις Μουριές,όπου επίσης υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών. Μπαίνει ζήτημα ασφάλειας των κατοίκων στις περιοχές αυτές.Κι ενώ ο νομός Κιλκίς,ως προσφυγικός νομός,έδειξε κατανόηση και μεγάλη ανοχή, τώρα έχει φτάσει στα όριά του.

Ανύπαρκτη η κυβερνητική ενημέρωση προς τους φορείς του νομού Κιλκίς για τις ενέργειες που αφορούν τις προσφυγικές/μεταναστευτικές δομές του νομού

Η κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει ούτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε τους Βουλευτές του νομού για τις προθέσεις της.Εκείνο που γνωρίζουμε είναι, ότι πρόκειται να δημιουργηθεί μια νέα κλειστή δομή, δίπλα στην ήδη υπάρχουσα ανοιχτήκαι που είναι ανεξέλεγκτη σε σχέση με την είσοδο και έξοδο των φιλοξενουμένων, με την προοπτική να κλείσει η πρώτη. Υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι να ενημερώνει όλους τους φορείς. Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στην προαναφερθείσα δομή,διαπίστωσα ότι υπάρχουν ελλείψεις,αλλά και η απουσία υπεύθυνου για να ενημερωθώ λεπτομερώς.

#επικοινωνουμε_ελευθερα

#paramenoume_speedy