Πράσινο φως από Προοδευτική Συμμαχία για τον ανασχηματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Επικυρώθηκαν σήμερα (Πέμπτη) οι προτάσεις του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Τσίπρας μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ «σε ευρύ ανασχηματισμό και αναδιάταξη δυνάμεων», έθεσε ζήτημα αλλαγής του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής (προτείνοντας για τη θέση αυτή τον Δημήτρη Τζανακόπουλο), ενώ πρότεινε την αναβολή του συνεδρίου «μέχρις ότου οι υγειονομικές συνθήκες να μας το επιτρέψουν».

Σήμερα, λοιπόν, τα μέλη του Π.Σ. αποδέχθηκαν ομόφωνα την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα να αναβληθεί το συνέδριο, καθώς και την πρόταση του προέδρου για ανασχηματισμό και αναδιάταξη δυνάμεων, με στόχο τη καλύτερη δυνατή συσπείρωση και παρουσία του κόμματος μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ωστόσο, διατηρείται η αγωνία στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας όσον αφορά τη διεξαγωγή του συνεδρίου, καθώς είναι έκδηλη η επιθυμία τους να μείνει ζωντανό και να προχωρήσει έμπρακτα το εγχείρημα της διεύρυνσης του κόμματος.

Πυρά Τσίπρα για την οικονομία

Σήμερα, ο κ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της οικονομίας μετά και την ανακοίνωση της συρρίκνωσης κατά 15,2% του ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν πέρα πάσης αμφιβολίας την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδείχθηκε ότι η χώρα είχε ανάγκη από ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, προκειμένου να αποτραπεί η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, άσκησε επίσης κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να εντείνει την αντιπολιτευτική του δράση, να παρουσιάσει το συνολικό πολιτικό του σχέδιό για την αντιμετώπιση της τριπλής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τέλος αποφασίστηκε η διεξαγωγή, το επόμενο διάστημα, διαδικτυακά του Διεθνούς Συνεδρίου για την αποτίμηση της εμπειρίας της αριστερής διακυβέρνησης, καθώς και της ΚΕΑ με στόχο την έγκριση των προγραμματικών θέσεων. Επίσης ορίστηκε, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου, η τακτική λειτουργία του οργάνου από εδώ και στο εξής κάθε δεκαπενθήμερο.

 

Πηγή : EFSYN