Νέο φιάσκο: Δεν ξέρουν τι να κάνουν με το πλωτό φράγμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αξίας 500.000 ευρώ

2

Το κυβερνητικό σχέδιο για πλωτό φράγμα πέφτει στο κενό σύμφωνα, με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής. Το πλωτό φράγμα που αρκετοί είχαν χαρακτηρίσει ως επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπη είχε στόχο την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών στο βόρειο Αιγαίο.

Μετά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση ανασκουμπώθηκε και είπε ότι εξετάζει τρόπους ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων και ότι προχωρά δοκιμαστικά στην τοποθέτηση πλωτού φράγματος, τονίζοντας ότι η λειτουργία του θα ήταν δοκιμαστική με κόστος 500.000 ευρώ.

Στο σημερινό της δημοσίευμα η «Καθημερινή» αναφέρει ότι το φράγμα επρόκειτο να παραληφθεί από το υπουργείο Αμυνας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, αλλά δε διευκρινίζεται με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιηθεί τελικά!

Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας με έγγραφό τους προς το υπουργείο Ναυτιλίας προετοίμασαν το έδαφος για την παραλαβή του από το Λιμενικό, το οποίο όμως δεν εμφανίστηκε πρόθυμο να εντάξουν το πλωτό φράγμα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους.