Συνεχίζει να αρνείται να αποκαλύψει τους λόγους της παρακολούθησης των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη η ΕΥΠ, σύμφωνα με επιστολή της Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Η ΕΥΠ αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Για αυτή τη μεθόδευση τι έχει να πει ο πρωθυπουργός και πολιτικός προϊστάμενος της;», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβινας, αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και την απαγόρευση ενημέρωσης του Ν. Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση των επικοινωνιών του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διαβεβαίωσε παράλληλα ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα συνεχίσει τον θεσμικό του αγώνα ενάντια σε όσους είναι υπόλογοι προσθέτοντας ότι  «περιμένουμε την ΑΔΑΕ και τις περαιτέρω ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφασή της, η ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου έκρινε ότι είναι υπέρμετρο το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις, έστω κι αν η επίκληση είναι λόγοι εθνικής ασφάλειας και ως εκ τούτου κρίθηκαν οι συγκεκριμένες διατάξεις ανίσχυρες και αντισυνταγματικές.

Στη συνέχεια, μετά την απόφαση του ΣτΕ, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.