Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Πέμπτης προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μετέφερε στην Αθήνα την Γερμανίδα Καγκελάριο από το Βερολίνο. Η Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί την τελευταία της επίσκεψη στη χώρα μας ως Καγκελάριος, καθώς στο τέλος του έτους αποχωρεί από την πολιτική σκηνή.

Μετά την άφιξη της η Άνγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε την οικία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παρέθεσε προς τιμήν της ιδιωτικό δείπνο.

Το δείπνο κράτησε περίπου δυο ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες προσφέρθηκαν κρητικές γεύσεις και ψάρι.

Η Άνγκελα Μέρκελ αύριο θα πραγματοποιήσει το επίσημο πρόγραμμα της που ξεκινά στις 9 το πρωί με ομιλία προς νέους, που θα λάβει χώρα στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας.

Εν συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, η ΕΛΑΣ προχωρεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής. Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης, 28 Οκτωβρίου και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.