Στην Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία το μείζον για την δημοκρατία θέμα του τρόπου διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων και του ουσιαστικού ελέγχου των εταιρειών που τις διεξάγουν, από τα αρμόδια θεσμικά όργανα, ζητώντας να διερευνηθεί και τυχόν θέμα παραβίασης του νόμου.

 

Με αιχμή την πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρίας OpinionPoll για την οποία δεν προκύπτει ο εντολέας της, ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ κατέθεσε αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να εξεταστούν τα στοιχεία που έχουν ήδη κατατεθεί για πρόσφατες δημοσκοπήσεις, να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σε περίπτωση παραβίασης του νόμου και να συζητηθεί το μείζον για τη δημοκρατία θέμα της αντικειμενικότητας των ερευνών γνώμης.

Οι βουλευτές- μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που υπογράφουν το αίτημα αναφέρουν χαρακτηριστικά: Θεωρούμε ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν και τα υπόλοιπα μέσα ελέγχου που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο, και ιδίως η ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών. Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι έχουν υποβάλει ήδη στο πρόσφατο παρελθόν, ανάλογες ερωτήσεις, με αίτημα κατάθεσης εγγράφων, οι οποίες δεν έχουν απαντηθεί.

Το αίτημα υπογράφουν οι βουλευτές: Ν. Βούτσης, Γ. Κατρούγκαλος, Σ. Λάππας, Θ. Ξανθόπουλος και Π. Πολάκης.

 

#menoume_speedy